25 octombrie / ganduri

Evenimentul major al anului a fost aniversarea a 90 de ani de viata ai Maiestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei si romanilor. Reproduc aici doua dintre comentariile in virtual pe care acest eveniment mi le-a prilejuit.

Din pacate defectul major al sistemului democratic contemporan este ca votul oligofrenilor este egal cu cel al oamenilor care gandesc. Folosesc termenul de oligofren special ca sa nu jignesc pe aceia pe care bunicul meu ii numea „oameni simpli”. Democratia la mama ei, in Grecia antica, era o treaba pentru oamenii liberi, adica pentru cei care gandeau, in timp ce treburile murdare erau rezolvate de cei care se chemau pe vremea aceea sclavi. Astazi sunt din ce in ce mai putini oamenii care gandesc. iar majoritatea se ocupa, ca sa supravietuiasca, numai cu treburi murdare socotindu-se oameni liberi crezand despre ei ca nu mai sunt sclavi. Acestei categorii le plac ragaielile, flegmatul in public, hahaielile, exhibarea nesimtirii si mitocaniei si nu au habar de ce inseamna stat, patrie, istorie, divinitate. Rezultatul este ca la vot ies mai mereu oameni pe acest model, care nu stiu altceva sa faca decat sa ragaie, sa hahaie, sa fie mitocani si sa flegmeze pe tot ce inseamna ceea ce ei nu inmteleg si de aceea urasc visceral: stat, patrie, istorie, divinitate.

Dupa ziua de ieri cand multi au aflat cu surpriza ca Ziua Armatei este pe 25 octombrie din simplul motiv ca, in onoarea regelui, comandant suprem al armatei si simbol al continuitatii si eternitatii statului roman, armata romana a eliberat ultimul petec de pamant romanesc in 1944 pe data de 25 octombrie amanand cu o zi ceea ce se putea petrece in ziua dinainte tocmai pentru ca ziua eliberarii sa concida cu ziua de nastere a regelui. LONG LIVE THE KING ! LONG LIVE ROMANIA ! Sa ne traiti Maiestate ! Sa ne traiesti in veci Romanie, pamant stramosesc !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: