SCOALA DE VARA „ARHIPROFESOR” SPANIA 2010 – DETALII

SCOPUL ACTIUNII

Sunt foarte interesat de constituirea unui grup de elita in cadrul studentilor facultatii de arhitectura, incepand cu cei care termina acum anul I si care au participat la o noua formula de desfasurare a „bazelor proiectarii de arhitectura” bazata pe stimularea creativitatii, pe compozitie si pe „cocept” ca element central al demersului arhitectural.
Doresc sa completez cursul de teoria arhitecturii desfasurat in cursul semestrului II (anul 1) prin elemente de compozitie a fatadelor, pentru ca am constatat ca studiul fatadelor reprezinta o zona ce nu este inca bine acoperita in cadrul facultatii. De aceea cred ca pot participa cu interes studenti din anul I dar si colegi de-ai lor din anii 2-5.
Doresc deasemenea sa facem o prima parcurgere „pe viu” intr-un context fabulos cum este Spania, a problemei inserarii arhitecturii contemporane intr-un sit istoric valoros.
Consider insa extrem de important sa trezim prin astfel de actiuni „pofta” studentilor de a lucra impreuna, gustul pentru studiu in general si in special pentru analiza de fond a fenomenului arhitectural.

 • MIJLOACE

  Studentii vor primi cate un volum de documentatie (print si CD) care va constitui o prima baza pentru discutiile mai mult sau mai putin formale pe care le vom dezvolta pe parcursul calatoriei noastre intr-o Spanie a dezvaluirilor minunatelor taine ale arhitecturii. Dosarul va avea si multe pagini goale pe care studentii vr face schite si adnotari personale. Fotografiile vor fi un element important, fiecare student urmand a constitui un volum fotografic documentar ce va fi utilizat la colocviul ce va urma calatoriei si care va fi echivalat cu activitatea de practica pe anul 2009-2010. In sensul acesta avem acordul generos al decanatului (prof.dr.arh.Emil Creanga).
  Studentii vor fi stimulati sa-si exprime opiniile si sa faca observatii referitoare la obiectele de arhitectura si ansamblurile pe care le vom parcurge, avand la dispozitie cursul de teorie a arhitecturii.

 • CADRE DIDACTICE

  Coordonator al scolii este lect.dr.arh.Dan Nicolae Agent, titularul cursului de teorie a arhitecturii din semestrul II anul 1.
  Este posibil sa se adauge grupului si alte cadre didactice din facultate.
  Vom fi onorati daca alti colegi „seniori” sau tineri arhitecti isi vor manifesta dorinta sa participe la actiune.

 • DESFASURAREA „CURSULUI”

  Actiunea se va desfasura in principal sub doua forme (1) discutii la sit la amplasamentele importante si (2) scurte colocvii in zilele de curs – doua zile la Barcelona si 2 zile la Madrid. Aprecierea finala se va face in functie de participarea fiecarui student. Se vor organiza si unele jocuri in care se vor pune la incercare cunostntele studentilor, creativitatea si spontaneitatea acestora. Studentii vor avea libertatea de a propune ei insisi unele activitati in sensul studiilor propuse de scoala.

 • CONDITII DE PARTICIPARE

  La Scoala de vara ARHIPROFESOR sunt asteptati cu prioritate studenti ai facultatii de arhitectura din cadrul Universitatii „Spiru Haret” dar si studenti ai facultatilor din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” si alte facultati de arhitectura din tara. Deplasarea se face cu autocarul, constituirea grupului fiind conditionata de participarea a cel putin 40 de studenti, locuri disponibile in autocar fiind maxim 48. In cazul in care solicitarile depasesc capacitatea unui autocar se pot face doua grupuri, conditia de constituire a fiecarui grup fiind aceeasi (minim 40 studenti). Studentii pot fi insotiti, prioritate avand insotitorii studenti. Datorita lungimii calatoriei si ritmului alert in care vor fi parcurse unele etape, participantii vor trebui sa respecte unele reguli de promptitudine, intarzierile la program fiind penalizate. Nu vor fi acceptate niciun fel de exceptari de la program.

 • CONDITII DE INSCRIERE

  Pentru a participa la actiune sunt necesari cativa pasi:
  (1) inscrierea – se face prin trimiterea unui e-mail la adresa danagent7@gmail.com cu mentiunea „inscriere scoala de vara”
  (2) plata avansului – 200 EUR (sau 250 EUR pentru cei care solicita conditii de confort speciale **) – termen 31.06.2010. Participantul va suna la telefon: 0723 607 767 (lect.dr.arh.Dan Agent) si va stabili o zi si o ora de intalnire la facultatea de arhitectura pentru a face plata si a preda o copie xerox dupa pasaport.
  (3) plata diferentei pana la suma totala – termen 15.07.2010.

 • PRETUL CALATORIEI, INCLUSIV COSTURILE SCOLII

  Pretul total pentru transport si 20 nopti cazare este 549 EUR. Cazarea se face in camere multi-bed in camine studentesti si hoteluri pentru tineret. Exista si optiunea de a dormi in camere duble (supliment de pret 100 EUR/persoana) sau single (supliment de pret 190 EUR/persoana)
  Suplimetul de pret pentru dormit este pentru toate cele 20 nopti nu pentru fiecare noapte. Nu se cuprind in pret: asigurarea medicala, micul dejun (acolo unde nu este specificat) si mesele de pranz si seara, intrarile la obiectivele turistice si ghizii respectivi, excursiile optionale.

 • TRASEUL CALATORIEI

  Calatoria se face cu autocar 3* (clasat tursitic)
  ZIUA 1
  Plecare din Bucuresti, ora 5.00 de la Restaurantul Cina, pe traseul Pitesti-Ramnicu Valcea-Sibiu-Deva-Arad-Budapesta/sau Ploiesti-Brasov-Targu Mures-Cluj Napoca-Oradea-Budapesta. Cazare in Budapesta.
  ZIUA 2
  Plecare catre Italia tranzitand Austria. Tur panoramic cu autocarul in Viena de unde VOM admira: Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie Naturala, Statuia Mariei Tereza, Palatul Hofburg, Parlamentul, Primaria, Teatrul Burg, si pietonal Catedrala Sf. Stefan (1,3 ore). Sosire si cazare in Italia, zona Lido di Jesolo – Padova.
  ZIUA 3
  Mic dejun. Plecare spre Punta Sabbione. Imbarcare pe vaporas. Popas la Venetia: Piata si Bazilica San Marco, Campanilla, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Podul Rialto. Plecare din Venetia, ora 13:30. Continuarea traseului catre Riviera Ligurica. Cazare pe Riviera Ligurica.
  ZIUA 4
  Mic dejun. Plecare catre Barcelona, cu oprire la Monte Carlo (2 ore plimbare pietonala) : Cazinoul (exterior), Gradinile Exotice, Catedrala Sf. Nicolae, Palatul Princiar. Continuam calatoria catre Costa Brava cu o scurta oprire la NiSA (1 ora) pentru a admira – Golful Ingerilor, Cazinoul Ruhl (exterior), Hotelul Negresco. Sosire si cazare in zona Barcelona.
  ZIUA 5
  Deplasare la Barcelona – Arhitectura contemporana in dialog cu Gaudi Casele Milla si Bathlo, Sagrada Familia, Parcul Guell, faleza. Cazare in zona Barcelona.
  PRIMA ZI DE COLOCVIU

 • ZIUA 6
  Barcelona – Centrul vechi – Cartierul Gotic (Catedrala si Palatul Regal), Piata Cataloniei. Cazare la acelas hotel.
  A DOUA ZI DE COLOCVIU
  ZIUA 7
  Plecare catre Zaragoza (Plaza del Pilar – Palatul episcopal si cateva realizari de arhitectura moderana, incluziv Piata Goya)- Logrono (Rafael Moneo, Zaha Hadid, centrul istoric), Pamplona (centrul vechi). Cazare in Pamplona.

 • ZIUA 8
  Deplasare la San Sebastian (tur de oras), Bilbao (orasul vechi si muzeul Guggenheim) – Santander. Cazare in zona.
  ZIUA 9
  Tur de oras in Santander. Deplasare la Burgos (catedrala ) – Leon (Catedraqla, Panteonul, Sf Isidora, manastirea San Marco si arhitectura contemporana). Cazare la Leon.
  ZIUA 10
  Plecare spre Ovideo (Santa Maria del Naranco). Traseul continua cu popas la Santiago de Compostella. Cazare in zona.
  ZIUA 11
  Santiago de Compostella (Catedrala Sacra si orasul sfant , centrul de arta contemporana ). Continuarea calatoriei catre Lugo – Zamora (centrul vechi) – Salamanca (cazare).
  ZIUA 12
  Tur pietonal in Salamanca. Continuarea calatoriei catre Madrid cu popas la Avila (Catedrala Alcazar) si Segovia (tur pietonal in centrul vechi). Cazare in zona Madrid.
  A TREIA ZI DE COLOCVIU
  ZIUA 13
  Tur de oras in Madrid pentru a admira Piata Spaniei, B-dul Granvia. Dupa orele 18 :00 vizitarea muzelului Prado.
  ZIUA 14
  Madrid – insertie urbana nou vechi. Optional excursie la Toledo pentru a vedea centru istoric – Catedrala, Alcazar, Sinagoga de Santa Maria, Casa-Muzeu El Greco. Dupa amiaza, timp liber, plimbare in centrul Madridului. Cazare la acelasi hotel
  A PATRA ZI DE COLOCVIU
  ZIUA 15
  Plecare catre Murcia (centrul vechi, catedrala), Calpe (3 lucrari ale lui Ricardo Boffil. Cazare Murcia
  ZIUA 16
  Plecare catre Valencia, (vizitarea centrului vechi, catedrala, Calatrava). Cazare Valencia.
  ZIUA 17
  Deplasare catre Tarragona , vizitarea centrului vechi. Continuarea calatoriei catre Barcelona – optional vizitarea Manastirii Monseratt( sau Andorra); cazare in zona Barcelona sau Andorra.

 • ZIUA 18
  Plecare catre Franta cu oprire la Figueres (Muzeul Salvador Dali) si la Avignon (fosta resedinta a Papilor). Cazare in zona Annecy-Anemasse.
  ZIUA 19
  Calatorie prin Elvetia cu opriri si vizite in Geneva, in Berna si Zurich. Cazare in Austria – zona Innsbruck.
  ZIUA 20
  Tranzit Austria cu oprite la Innsbruck (tur pietonal in capitala Tirolului). Cazare in Budapesta.
  ZIUA 21
  Plecare spre Bucuresti. Sosire in functie de trafic si de formalitatile vamale.

  Important este de retinut faptul ca aceasta calatorie nu va fi o simpla excursie in care vor fi vizitate (numai) obiective turistice „clasice” ci vom vizita si situri de arhitectura contemporana de valoare, vom vedea lucrari ale unor arhitecti spanioli renumiti – Ricardo Boffil, Santiago Calatrava, Rafael Moneo, Bohigas si Martorell, Eduardo Arroyo, Mansilla + Tunon, Josep Lluis Mateo, Josep Llinas, Carlos Ferrater – dar si ale unor arhitecti celebri ca Frank Gehry, Zaha Hadid, Alvaro Siza si multi altii.

 • FRUCTIFICAREA EXPERIENTEI

  Studentilor facultatii de arhitectura (Universitatea Spiru Haret) participanti la Scoala de vara ARHIPROFESOR li se va echivala aceasta scoala cu practica pe anul de studiu 2009-2010. In acest sens avem acordul decanului prof.dr.arh.Emil Creanga. In momentul platii avansului studentii vor fi inscrisi pe o lista care se va prezenta spre aprobare decanatului pentru decalarea perioadei de practica. Studentii vor preda dupa calatorie, in termen de 7 zile un dosar si un CD cu poze care va fi echivalat cu dsarul de practica.

  11 răspunsuri la „SCOALA DE VARA „ARHIPROFESOR” SPANIA 2010 – DETALII”

  1. Buna seara domnule profesor! Am si eu o intrebare pentru cei care nu au posibilitatea de a pleca in Spania, ce putem face la practica? Multumesc si o seara placuta!

   1. Veti avea afisate la avizier temele propuse de profesorii de la anul 1. Veti opta pentru una dintre aceste teme.
    Voi posta pe blog regulile practicii din acet an pana maiine seara.

  2. daca nu avem pasaport, este vreo problema? din cate stiu si am aflat, nu ne trebuie pasaportul, este de ajuns un buletin pentru intrarea in tarile pe care o sa le parcurgem.
   multumesc

   1. singura tara unde este nevoie de pasaport este Elvetia. Dar ai timp sa-ti scoti un pasaport pana pe 7 august cand este plecarea.

  3. Buna seara domnule profesor,
   Se poate cumva sa participe alaturi de mine la aceasta excursie si o persoana din afara facultatilor de arhitectura? va intreb asta din partea unei persoane care are arhitectura ca pasiune.
   Va multumesc.

  4. Buna ziua ! Dupa cum vad data cand putem plati ultima rata este maine,intrebarea mea este : noi cei din provincie putem sa va platim diferenta si prin banca ? Astfel scutim un drum pana la Bucuresti . Multumesc .

   1. Plata prin banca presupune niste speze (comisioane) bancare. O sa cer agentiei contul in care sa platiti.
    Nu vad vreun incovenient.

  5. Pingback: cours eth eur

  Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat: