2009 – Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina

Proiect: Centrul Cultural Eugen Ionescu
Amplasament: Slatina, jud.Olt
Autor: arh.Dan Agent
Proiectarea a inceput in 2007 iar lucrarile de executie in 2009, urmand a fi finalizate in 2010.


  • Cladirea cinematografului Alutus din centrul nou al municipiului Slatina este modernizata prin consolidarea si refunctionalizarea structurii salii de spectacol de 420 locuri existente si extinderea cu o serie de spatii care sa permita functionarea in paralel a trei sali: o sala multifunctionala de 200 locuri avand ca destinatie principala gazduirea spectacolelor de teatru organizate de Teatrul Eugen Ionescu, plus doua sali de cinema avand fiecare cate 50 de locuri.


  • colaboratori:
    arhitectura:
    arh.Constantin Bilius
    arh.Liviu Pruna
    arh.Dan Stroescu
    arh.Cicerone Suteu
    stud.arh.Stijn Van den Broecke (Belgia)
    structura:
    ing.Serban Paunescu
    ing.Ion Neacsu
    instalatii:
    Avitech Co
    Fresh Air Srl
    ing.Viorel Bulzan

    Iata mai jos fotografii realizate in ziua deschiderii oficiale a centrului cultural.


































  • Trebuie sa mentionez fdirmele care au contribuit la realizarea acestei lucrari care ascunde cateva secrete „speciale”.
    Avitech Co – antreprenor general si furnizor pentru tot echipamentul audio-video
    ESTEL (Deko Colezzioni) / Itlaia – mobilierul din sala de teatru
    Ezcaray Internacional / Spania – Mobilierul din salile de cinema
    Sedie Friuli Fornasarig / Itlaia – mobilierul din cafeneaua „Scaune”
    Senor / Spania – sistemul de separare a structurii de elementele nestructurale la salile de cinema in sitem „box in box
    Trespa / Germania – placajul de fatada (partial)
    Faveton / Spania – placajul de fatada (partial)
    Slavonia / Austria – structura portanta a placajului de fatada
    Rigips / Romania – sisgteme de pereti si tencuieli uscate
    Hufcor Deutschland / Germania – Pereti mobili la scena si foyer
    Fagerhult / Suedia – lampi sala de teatru
    Patt Fantoni / Itlaia – placajul acustic Topakustik la salile de spectacole si foyer
    Kaers / Suedia – parchetul la scena si cafenea
    Extenza / Franta – plafoanele la salile de spectacole

    Comentarii

    • Enescu Alexandru  On 27 Martie 2010 at 7:17 pm

      felicitari pentru proiect! cred ca de la 12 ani astept sa mai vad un film la cinema in slatina…

      • arhiprofesor  On 27 Martie 2010 at 7:57 pm

        deocamdata astea sunt cateva randari nu foarte fericite insa in curand vor aparea fotografiile. structura este gata. voi posta si planurile in curand.

    • tracer  On 3 Mai 2010 at 3:46 pm

      Frumos proiect.Cred că mulți slătineni așteaptă finalizarea acestui proiect.Mă interesează și pe mine fotografiile cu acest proiect și în ce măsură le pot posta pe site-ul personal.

      • arhiprofesor  On 3 Mai 2010 at 8:34 pm

        Pregatim chiar acum ultima varianta pentru primarul orasului. Le vei putea posta fara probleme deindata ce le vom avea finalizate.

    • tracer  On 3 Mai 2010 at 9:31 pm

      Mulțumesc frumos pentru promptitudine și pentru înțelegere.

    • Hanganu Alexandru  On 3 Septembrie 2010 at 4:35 pm

      Îmi pare foarte rău că nu v-am prins ca profesor la proiectare dar niciodată nu e târziu poate am onoarea până in anul 6.

      • arhiprofesor  On 3 Septembrie 2010 at 6:11 pm

        Poate te am student la anul IV la atelier. Oricum mi-ar face placere sa audiezi prelegerile mele la anul I si anul IV care sunt in afara cursurillor pe teme interesante.

    • pascu ionel  On 3 Decembrie 2010 at 4:47 pm

      Felicitari pentru proiect !

      • arhiprofesor  On 3 Decembrie 2010 at 5:02 pm

        Multumesc. M-as bucura sa va faceti timp, tu si ceilalti din echipa de acum 2 ani, sa va arat acele lucruri pe care numai eu le stiu.

    • arhipura  On 18 Octombrie 2011 at 1:39 pm

      Frumos proiectul,dar ar fi interesant sa publicati si niste planuri,sectiuni
      Cei de specialitate ar aprecia acest lucru si ar intelege mai bine proiectul.

      Pacat ca terenul din jur e lipsit de vegetatie,prea gri,dar magia oricum se petrece la interior.

      • arhiprofesor  On 19 Octombrie 2011 at 6:52 pm

        Ai dreptate. Ma voi ocupa de asta.

    Lasă un răspuns

    Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s

    %d blogeri au apreciat asta: