2004 – Sala „Mitita Constantinescu” BNR

proiect: Sala multifunctionala „Mitita Constantinescu”
arhitecti: Dan Agent, Gabriel Tureanu, Mircea Boiengiu
locatie: Cladirea BNR, str.Doamnei nr.8, Bucuresti
2003-2004


  • Proiectul a constat in amenajarea curtii interioare de la parterul cladirii BNR intr-o sala multifunctionala dotata la cel mai inalt nivel.
    Am participaT la proiectare si am realizat lucrarea „la cheie”. Spatiul existent, avand o arhitectura de tip neo-clasic cu unele tente de art-deco, nu corespundea necesitatilor clientului nici ca finisaje, nici ca dotare – instaltii de iluminat, tratare a aerului, sisteme audio-video, etc.
    Prin proiect s-au realizat trei spatii disctincte, care insa comunica spatial intre ele: sala propriu-zisa, pentru maxim 200 locuri, o sala de consiliu si o galerie pentru biblioteca – spatiu ce in final a capatat functia de foyer.
    Pentru a se determina tipul de finisaje si sistemele de lumini necesare s-a intocmit un studiu acustic si un studiu de iluminat. Pentru a se aduce spatiul ce avea initial o acustica defectuoasa (perioada de reverberatie circa 4 sec.) la standardele unei sali de conferinte, a rezultat necesar sa se amplaseze pe pereti o suprafata totala de circa 200mp tratamente fonoabsorbante. Pentru a nu afecta arhitectura cladirii, clasata ca monument de arhitectura, s-a optat pentru crearea unor „oglinzi” din Topakustik vopsit la culoarea tencuielii existente pe cele cateva suprafete „disponibile” si s-au creat cateva paravane absorbante mobile, din placi de Topperfo, amplasate intre spatiul principal si spatiul bibliotecii. Masuratorile efectuate la receptie ne-au oferit satisfactia unei confirmari 100% a proiectului.
    Proiectul a mai cuprins refacerea luminatorului decorativ din panouri de sticla caserate cu folie Lantis, montarea unor cortine mobile la ferestrele de la etajul I, pentru protectie vizuala si impotriva propagarii incendiului, montarea unui sistem de parasolare mobile la intradosul luminatorului pentru a permite obturarea acestuia in situatiile in care lumina exterioara este deranjanta, un sistem de iluminat decorativ a cornisei perimetrale a salii, un sistem de iluminat direct care sa asigure necesarul pentru conferinta, un sistem audio-video extrem de sofisticat inclusiv un sitem de audio-conferinta si mobilierul gandit multifunctional (fotolii pliante, mese pliante, podium demontabil, etc.). Pentru a nu deteriora pardoseala existenta din marmura si a permite amplasarea conductelor pentru instalatia de tratare a aerului precum si cablajele pentru iluminat, comunicatii, voce-date, TV, etc. s-a montat o pardoseala dubla speciala de numai 5cm inaltime peste care, pentru a permite accesul la instalatii, s-a montat o pardoseala din dale de mocheta. Lucrarea s-a executat in 3 luni.









  • fotografii: arh.Cosmin Morar
    colaboratori:
    acustica: prof.dr.ing.Mariana Stan
    echipare audio-video, automatizari, software: AVITECH CO SRL
    instalatii electrice: Carpati Proiect SA
    automatizari iluminat: ing.Florian Bradau / UNILUX INTERNATIONAL SRL
    sisteme de ecrane mobile: Studio Plan SRL
    mobilier: DEKO COLLEZIONI

    Anunțuri

    Lasă un răspuns

    Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

    Logo WordPress.com

    Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

    Poză Twitter

    Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Facebook

    Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

    Fotografie Google+

    Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

    Conectare la %s

    %d blogeri au apreciat asta: