2011 – „Green Building” la Slatina

Dupa ce clientul si-a exprimat dorinta sa investeasca intr-o cladire „verde” proiectul pentru cladirea multifunctionala a luat o noua infatisare, particularitatea constand in fatada dubla catre sud, cu stratul exterior realiozat dintr-o serie de panouri verticale pivotante din sticla cu insertii FV.datorez migaloasa „punere in scena” lui Valentin Priminescu, in curand absolvent al USH si sunt convins un viitor foarte bun arhitect.
Ii multumesc si pe aceasta cale pentru daruirea cu care s-a aplecat asupra acestor imagini.

Ultimele noutati, pentru slatineni mai ales: investitorul a capitulat, probabil gandindu-se ca alegerile viitoare nu mai sunt asa de sigure si e mai bine sa puna banii la tescherea. In locul lui as face la fel.

10 răspunsuri la „2011 – „Green Building” la Slatina”

    1. Asa este. Este contributia studentului care a facut randarea. Nu a fost insa un motiv de a-i anula munca excelenta pe care a facut-o. Sa dea Dukmnezeu sa se hotarasca clientul sa faca investitia si o sa ma ocup si de acest tip de detalii.

  1. Slatina sau Chennai, Mineapolis sau Lagos – aceeași „arhitectura” – sere verticale cu maxim de mp utili și trepte la intrare. Sa nu uitam de „1/2 de bila” de pe clădire. E foarte utila si apare si la Camera de Comerț din „CAPITALA”, o „referință” în lumea larga. Dar vrem si noi oltenii intram în rândul lumii, sa mâncam la Mac, sa bem Starbucks și sa stam cu produse Apple la soare lângă sticla și metal ca doar „vrem si noi” în secolului 21. Cu clădirea asta ajungem sigur în patrimoniul Unesco!!! (a se consulta si cum se poate iesi din patrimoniul unesco, prin ideea unui „arhitect” http://www.thelocal.de/national/20130826-51583.html)

    1. Nu prea inteleg comentariul. Este rau ca o cladire utilizand ultimele tehnologii in constructii este proiectata pentru centrul Slatinei ? Este rau ca Slatina sa aiba cladiri a caror arhitectura utilizeaza un limbaj contemporan ? Cum ar trebui sa arate o cladire de birouri in Slatina ? Elementul sa zicem caracteristic zonei Olteniei sunt culele, numai ca acest cule erau locuinte fortificate, nu birouri si de o buna bucata de vreme nu s-au mai construit pentru ca programul nu mai exista. Arhitectura Slatinei, cu exceptia Casei de Cultura a Tineretului a lui Dorin Stefan, care la vremea ei a fost la fel de socanta ca propunerea noastra, nu are nimic iesit din comun, ternul blocurilor comuniste meritand in cele doua capete ale Bulevardului central, doua „accente”, unul fiind deja opera lui Dorin Stefan. Arhitectura propusa poate sa placa sau nu asa cum se intampla cu majoritatea cladirilor, mai ales a celor care propun solutii formale mai „speciale” cum e cazul cladirii noastre unde elementul „cheie” este, pe langa forma de prisma elipsoidala, fatada din elemente de sticla mobile ingloband unitati FV. As fi curios sa stiu ce ati vedea in locul propunerii noastre. Sau pur si simplu sunteti impotriva unui astfel de proiect in Slatina ? Recent (2011) a fost inaugurat Teatrul Eugen Ionescu, in Slatina, utilizand materiale si tehnologii de ultima generatie. Slatinenii au primit noul stabiliment cultural cu un entuziasm ce ne-a coplesit – nu ma refer desigur la patronul cafenelei care a modificat fatada la bulevard intr-o maniera ce pur si simplu nu poate fi comentata. Faptul ca in comentariu faceti o apropiere de cladirea Camerei de Comert din Bucuresti ma mira pentru ca exista cel putin o deosebire esentiala intre cele doua solutii formale: propunerea noastra este bazata pe o forma pura (elipsoidul care se citeste chiar daca nu ai multa cultura estetica) in timp ce cladirea bucuresteana este un conglomerat de volume aditionate conjunctural. In orice caz va multumesc pentru interesul manifestat.

    1. Dupa stiinta mea investitorul nu a declansat inca proiectul avand probleme de litigiu privind terenul ci proprietarul magazinului universal existent alaturi.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: