Practica – Anul VI

In ideea de a eficientiza activitatea de practica si a implica studentii in activitatea instructiv-educativa din facultate am demarat in acest an, cu sprijinul conducerii facultatii si al catedrei de Studii Teoretice, mai multe activitati in cadrul facultatii pentru crearea unei baze de date ce urmeaza a fi utilizata atat de cadrele didactice cat si de studenti.
Studentii isi petrec astfel perioada de practica intr-o activitate extrem de densa din punct de vedere conceptual, rezultatele activitatii lor fiind in acelasi timp utile facultatii.
Temele au fost propuse de catre facultate, studentii fiind liberi sa opteze pentru oricare dintre aceste teme, fara o limita numerica per tema, considerandu-se ca activitatea de acest tip este cu atat mai eficienta cu cat studentii aprofundeaza un tip de analiza care ii intereseaza si pentru care depun, cu placere, un efort sustinut.

Temele propuse in cadrul activitatii de practica pe anul VI 2009-2010 sunt urmatoarele:
(1) DETALIERE TEHNICA
Intocmirea unor detalii de fatade usoare – fatade ventilate cuplate cu fatade tip cortina.

Inscrisi studentii:
Balint Claudiu
Bucur Sebastian Oroles
Andrei Adrian

(2) ANALIZA CONCEPTUALA
Participarea la studiul de analiza conceptuala a lucrarilor studentilor din anul I – Exercitiul nr.1 Linie, Plan, Volumn

Inscrisi studentii:
Patranescu Andrei Octavian
Abostanoaie Alexandru

(3) ANALIZA COMPOZITIONALA
Intocmirea unor fise de analiza compozitionala avand ca baza de analiza proiecte ale unor arhitecti cunoscuti din arhitectura contemporana
Inscrisi studentii:
Csukat Andreea Loredana (Tadao Ando)
Barbelian Lavinia (Louis Kahn)
Cristea Irina (Louis Kahn)
Comeaga Adriana (Mario Botta)
Sercaianu Ana (Mario Botta)
Ursu Daniela (Louis Kahn)
Oagan Cristina (James Stirling)
Csorik Renata (James Stirling)

(4) ANALIZA SINTACTICA
Analiza sintactica a unui proiect exemplar al arhitectului american Richard Meier
Inscrisi studentii:
Toader Alin
Sorici Cristinel

7 răspunsuri la „Practica – Anul VI”

  1. Imi cer scuze de offtopic, am o intrebare legata de practica de anul VI , 2012-2013. Impreuna cu o colega am lucrat pe perioada practicii de specialitate la un birou individual de arhitectura apartinand unui conductor arhitect. Vrem sa stim daca se pot semna conventiile de practica de catre dansul. Multumesc

    1. (1) nu ma ocup de practica la anul VI deci nu am un raspuns in cunostinta de cauza
      (2) dupa parerea mea si intr-un birou condus de un arhitect conductor se face tot arhitectura iar practica nu inseamna stagiu. nu vad care ar fi impedimentul in afara unui birocratism tembel

      pana la urma insa tutorele anului VI este cel care raspunde de practica si deci el poate spune exact ce si cum

  2. Buna ziua !

    Sunt student în anul 6.
    Am restanta la practica din anul 1 si am inteles de pe groups ca anul trecut cei din anul 1 trebuiau sa faca 2 proiecte in ArchiCAD si sa vi le trimita pe e-mail.
    Intrebarea mea: mai este valabila acest tip de practica ? Deoarece vineri, noi cei din anul 6 cu restante la practica, trebuie sa le predam dupa tematica din anul universitar 2011-2012.

    Va multumesc !

      1. Imi cer scuze dar chiar nu am putut ajunge azi la ora 13:30 la facultate. Daca se poate, va rog sa-mi spuneti in ce consta exact aceasta practica, iar daca este vorba de ArchiCAD, ce proiecte trebuie facute.
        Mentionez ca eu lucrez in ArchiCAD si Artlantis si am deja cam toate proiectele de la facultate facute in aceste programe. Daca puteti sa-mi spuneti si e-mailul dvs. sau sa-mi dati un numar de telefon, ar fii perfect.

      2. te rog sa consulti blogul la pagina http://anul2arhitectura.wordpress.com/2013/01/16/practica-anul-ii-restanta-studenti-anul-vi/. Practica nu este echivalenta celei din anul VI care se face intr-un birou de proiectare. Este vorba la anii I si II de a reproduce in digital un set de detalii (desene in ortogonal sau in perspectiva) utile pentru niste manuale aflate in pregatire pentru tipar pentru cursul de tehnologii din anul IV. In plus recomand celor din anul VI achizitionarea cartii mele de compozitie (50 lei) care trateaza modul de abordare a compozitiei spatiale si a conceptului in arhitectura asa cum facem de 4 ai la anii mici si voi nu ati apucat. Ne vedem vineri 18.01.2013 la scoala la ora 12 la sala 300 (sau 311 daca 300 este ocupata) pentru a semna foaia de predare si a te angaja fata de mine ca faci desenele pana cel mai tarziu la 31,01.2013 – este un angajament intre doi oameni de onoare !!!

  3. Buna dimineatza domn profesor. Tot referitor la recuperarea practicii din anii anteriori respectiv anul I – se accepta dosar cu proiect/memoriu/adeverinta de la un birou de arhitectura ca alternativa la acele proiecte in ArchiCAD ? Va multumesc.

Lasă un comentariu