ATELIER – ANUL I /2011-2012

dan_agent1Pastrez aici aceasta pagina pentru ca anul I reprezinta cel mai important proiect al meu in cadrul Facultatii de Arhitectura USH, proiect inaugurat in anul universitar 2009-2010 in calitate de coordonator al anului. S-a produs atunci o schimbare totala a modului de abordare a exercitiilor pe care studentii le parcurg in anul I, in spiritul noii strategii aprobate de decanat si care are drept scop imbunatatirea calitativa a curiculei universitare.
Se pune accentul in special pe sporirea creativitatii studentilor si a capacitatii acestora de a-si defini inca de la cele mai simple exercitii un concept generator al solutiilor propuse. Totodata se urmareste introducerea rapida a studentilor in studiul compozitiei formal-spatiale, chiar inainte de a capata cele mai elementare cunostinte tehnice, pentru a le dezvolta imaginatia fara constrangerile si limitarile date de elementele structurale si tehnic-functionale.
Se incearca astfel alinierea facultatii la cele mai noi curente pe plan mondial, incepand cu deja celebrul sistem de exercitii „cele noua patrate” creat de John Hejduk si Colin Rowe la Universitatea Austin – Texas si extins apoi la aproape toate universitatile americane si terminand cu mai recentele experimente initiate de Pierre von Meiss sau Mario Botta la unele facultati de arhitectura din Elvetia.
Intre timp am organizat un „pui” al acestui blog unde pot fi gasite toate detaliile acestui proiect – temele de proiectare, rezultatele studentilor, inclusiv cursul de teproe a arhitecturii care a completat in mod utila acest proiect. O alta ramura a blogului se constituie intr0o biblioteca a studentilor unde pot fi gasite cele mai bune proiecte din anii anteriori si din anul curent. Blogul isi indeplineste functia pentru care a fost creat adica aceea de a fi un loc in virtualunde poate fi dezbatuta cu studentii si cadrele didactice dar si cu persoane interesate din afara facultatii experienta acestui experiment care produce deja modificari majore in modul de abordare a invatamantului de arhitectura.

Toate informatiile se gasesc la pagina Teme 2011-2012.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: