1991 – Gradinita Charity’s Sisters

proiect: Gradinita pentru Charity’s Sisters
arhitect: Dan Agent / ARHITELIER
proiect sistat


 • La inceputul anului 1991, a venit in Romania Maica Tereza, fondatoarea Ordinului Maicilor Charity’s Sisters si a obtinut cu sprijinul guvernului de atunci un teren in Chitila pentru a construi o gradinita pentru copiii orfani. Finantarea urma sa fie asigurata de o persoana privata din Italia. Proiectul a fost elaborat in faza DE dar lucrarea a fost amanata sine-die.
  Sunt de parere ca arhitectura acestui tip de stabiliment trebuie sa fie mai curand ordonata decat organica pentru ca unor copii ai strazii, care au trait fara reguli, pentru a fi reintegrati in societate, este necesar sa li se induca necesitatea acceptarii ideii ca societatea functioneaza dupa niste reguli pe care toti ni le asumam.
  In acest sens cladirea, de dimensiuni foarte mici, este organizata dupa o simetrie cautata, spatiile interioare insa fiind tratate flexibil cu o anume emfaza, prin modul in care este solutionata spina de circulatie centrala. Imaginea de „casa” cu elemente usor decodificabile – usa, fereastra, acoperisul (chiar daca rezolvarea este in terasa, forma luminatorului aminitind de forma unui acoperis in panta), scara, etc.- face parte din scenariul pe care mi l-am propus.


 • colaboratori:
  structuri: prof.dr.ing.Radu Agent / ing.Tudor Agent
  instalatii: conf.dr.ing.Stefan Stanescu
  randare: arh.Liviu Pruna

  Reclame

  Comentarii

  • 監視器  On 12 decembrie 2010 at 8:27 pm

   A actually great submit by you my friend. We have bookmarked this page and will appear back following several days to examine for any new posts that you simply make.

  • ptz ip camera  On 18 decembrie 2010 at 1:52 pm

   hey. I just got word of this unique webpage and I should really believe that this unique is a nice write-up. Bless you for this kind of awesome info.

  • network camera  On 18 decembrie 2010 at 8:05 pm

   Great piece of facts that you’ve obtained on this web site publish. Hope I will get some much more of the stuff in your weblog. I will appear again.

  Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  w

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat asta: