2003 – Reamenajare Aula Mare Spitalul Clinic Fundeni

proiect: Aula Mare / Spitalul Clinic Fundeni / Reamenajare
arhitect: Dan Agent / Studio Plan SRL
locatie: Bucuresti
2003


 • In vara anului 2003, dupa ce anterior elaborasem proiectele de consolidare si reamenajare a cladirilor A (proiectata in anii 1970 de arh.Machedon) si B (proiectata in anii 1950 de arh.Henrieta Gibory-Delavrancea), mi s-a solicitat reamenajarea Aulei mari din cadrul cladirii A, ce nu fusese cuprinsa in proiectul de consolidare.
  Proiectul a fost realizat in numai 40 de zile si am avut satisfactia sa fie premiat de juriul international al Anualei de Arhitectura OAR Bucuresti din 2007 pentru Arhitectura de interior si Design.

  In momentul cand am intrat pe lucrare, constructorul facuse deja grosul lucrarilor de constructii – instalatii si ajunsese la finisaje. Nu s-a putut umbla la pereti si nici la plafonul din rabitz existent.
  Am apelat la acustician pentru intocmirea unui studiu acustic si in urma concluziilor acestuia am decis sa realizez finisajul, atat la pereti cat si la plafon, din Topakustik poate singurul material care ofera aceeasi aparenta atat pentru suprafete absorbante cat si pentru cele reflectante si care mi-a dat totodata posibilitatea obtinerii unei arhitecturi mai abstracte, cu o geometrie a suprafetelor simpla, vibrata numai din riflajul materialului. Am experimentat cu placere si entuziasm, direct in santier, diversele posibilitati de a dispune pe curb acest material si de a crea o arhitectura a suprefetelor din jocul de culoare si ritmul diferit al nuturilor. Alaturi de Topakustik am folosit numai un singur alt material – Rigitone.
 • fotografii: arh.Cosmin Morar
  colaboratori:
  grafica PC: arh.Florin Buzatu
  acustica: prof.dr.ing.Mariana Stan
  lumini: ing.Florian Bradau / UNILUX INTERNATIONAL SRL
  echipare audio-video: AVITECH CO SRL
  mobilier: DEKO COLLEZIONI

  3 răspunsuri la „2003 – Reamenajare Aula Mare Spitalul Clinic Fundeni”

  1. Looks like you are an expert in this field, you got some great points there, but you’ll want to add a facebook button to your blog. I just bookmarked this article, although I had to complete it manually. Simply my $.02 :)

   – Daniel

  2. Salut,

   O singura obs: materialul care se vede in poza pe peretii acusitci (cel perforat) este Gyptone nu Rigiton. Unde s-a folosit Rigiton?

   PM-me,pls, pt ca ma intereseaza detalii despre acest proiect.

   Multumesc,
   Dragos

   1. Da. Deasupra placajului cu Topakustik sunt placi mari de Gyptone. Este probabil o eroare in text. Ce fel de detalii ? Informatii generale sau detalii tehnice ?

  Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat: