09.11 – 13 ani

Se implinesc astazi 13 ani de la evenimentul care s-a dorit, prin simbolistica aparte care i-a fost atasata, sa marcheze apocaliptic inceputul de mileniu III. Ceea ce a inteles orice om cu scaun la cap ca fiind cea mai mare pacaleala din istoria umanitatii, demolarea la comanda a celor doua turnuri ale WTC NY, anunta dupa parerea mea nu inceputul Apocalipsei ci sfarsitul unui imperiu, imperiul corporatist care si-a atins ca orice organism artificial contra naturii limita dupa care urmeaza implozia. Umanitatea are din fericire ca orice organism natural, propriile sisteme de autoreglare si este capabila sa invinga acest cancer care este pe care sa o distruga.

09.11 a facut mai actuala ca oricand si mult mai pregnanta afirmatia lui Andre Malraux: „mileniul III va fi unul spiritual sau nu va fi deloc”.

Intr-o epoca in care asistam cum in numele religiei sunt ucisi oameni ca vitele la abator, cand bisericile peste tot sunt zguduite de scandaluri incredibile, cand pe de-o parte asistam cum femeile sunt tratate ca fiinte sub-umane, iar pe de alta parte miscarile feministe promoveaza familia intr-o formula fara cap iar homosexualitatea si pedofilia devin din anormalitate o varianta admisibila a normalitatii, este clar ca lumina zilei ca dogma religiilor, indiferent care or fi ele, ca si dogma anti-religie, indiferent de forma pe care o capata aceasta, au un singur sfarsit previzibil: aceasta minunata creatie a divinitatii care este omul, isi pierde substanta divina si devine o sub-specie care si-a pierdut abilitatea de a gandi si de a iubi.

Singura speranta de supravietuire a umanitatii este intoarcerea la spiritualitatea care-i este proprie, la intelegerea faptului ca fiecare dintre noi suntem o parte din divinitate, tot asa cum sunt si toate celelalte elemente ce se afla in jurul nostru, vii sau ne-vii, cu care suntem si nu putem sa nu fim intr-o co-relatie fundamentala, dar din nefericire nu indestructibila. De aceea Malraux ne-a prezentat viitorul, devenit intre timp prezent, in aceasta alternativa: spiritual sau deloc. Daca nu reusim sa ne intoarcem catre noi insine, sa-L gasim in noi pe Dumnezeu, si nu reusim sa-L vedem in tot ceea ce ne inconjoara, ne vom distruge pe noi, vom distruge Umanitatea si vom distruge tot ceea ce constituie insasi Planeta Pamant.

3 răspunsuri la „09.11 – 13 ani”

  1. Interesant comentariul expus aici, cam dur si fara date exacte depre acel 11 Septembrie. Doar presupuneri. Cand am accesat pagina bloggului doream sa citesc ceva interesant mai ales ca cineva drag s-a dus acolo.

  2. Lucruri interesante despre eveniment se gasesc din abundenta pe site-urile de stiri si pe tot felul de surse de informare. Pe mine nu m-a interesat sa fac din articolul meu un raport faptic, pentru ca nu ma ocup cu asta. In legatura cu aprecierea ca articolul este „cam dur” por sa spun doar atat, moartea este moarte, nici mai dura nici mai putin dura. Moartea este o certitudine. Umanitatea isi traieste agonia. Cum poate fi facut un comentariu despre agonia umanitatii in termeni mai putin duri ?!?

Lasă un comentariu