In Occident Dumnezeu a murit !

Nu am mai postat de ceva vreme nimic pe blog fiind cel putin deceptionat de modul in care am fosr tratat de bravii mei colegi de la prestigioasa facultate de arhitectura USH. Mai ales ca mi s-a raportat ca exista un personaj tembel care-mi monitorizeaza activitatea pe Internet in cel mai pur stil securisto-bolsevic. Iata insa ca mi-a atras atentia un document care circula pe Internet, o scrisoare deschisa a unei studente romance care studiaza la Londra si deodata mi-a crescut inima la loc. In afara de securisti bolsevici, impostori si delatori, tradatori de tara si de neam, mai exista si suflete tari. Unde ? In tanara generatie !!!

Redau intocmai aceasta scrisoare care ma face sa fiu mandru ca sunt roman. Sper sa o citeasca cat mai multi dintre fostii mei studenti, aflati in degringolada intr-o facultate ce nu reuseste sa se ridice la nivelul studentilor ei. Nu va lasati coplesiti de impostura, studiati si imbibati-va de ce este bun aici la noi, in tara asta cotropita de jigodii pe care voi aveti menirea sa o repuneti intr-o matrice a optimismului si a adevaratelor valori. Cereti-va dreptul de a avea un invatamand de calitate, inclusiv profesori adevarati, nu va mai lasati batjocoriti.

“Dumnezeu a fost ucis de Occident, VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ACASĂ!”

“Sunt studentă în Londra la una dintre cele mai bune universităţi europene. Sunt mândră că am reuşit să ajung aici şi le voi fi recunoscătoare părinţilor mei pt educaţie şi efortul material extraordinar pe care l-au depus pentru a mă trimite la studii de calitate mereu.

Dar mă deranjează teribil întrebarea tuturor „Te mai întorci?” Şi uimirea clară la auzul unui ferm „da”. Acest DA nu era atât de ferm înainte de a mă muta în Londra. Înainte era un „mi-aş dori, dacă voi avea unde să mă întorc mă voi întoarce”.

Suntem o generaţie crescută într-o scârbă pentru patrie, am crescut cu Badea care înjura tara mereu, am crescut fiind educaţi să admirăm valorile occidentale „superioare” şi „ideale”.

Credem că politica, cultura şi educaţia cât mai internaţională este foarte benefică, credem În globalizare, suntem de acord câteodată că România e frumoasă dar păcat că e locuită şi parcă tot mai bine e în Londra… Români scumpi, cât putem să ne înşelăm…

Ce este Occidentul….?

Un loc care nu mai are identitate, globalizarea îi distruge încet încet toate tradiţiile, cenzura comunismului bolşevic s-a transformat în a fi , trăieşti cu riscul ca un islamist extremist poate să bombardeze pentrut Allahul lui locuitorii unei ţări în care el s-a mutat, istoria nu mai poate fi spusă pt că poate jigni anumite popoare, copiii pot fi ucişi în pântece de către propria lor mamă – avortul fiind văzut că o metodă contraceptivă în loc să i se spună crimă, Crăciunul şi Pastele precum şi alte tradiţii străvechi subt doar un prilej de marketing , aici nu există nici un pic de profunzime,; relaţiile dintre oameni sunt pur profesionale, prietenia, iubirea sunt toate o afacere, tot ce facem e pentrut CV şi când vrem să ne căsătorim găsim noi pe perfectmatch.com ceva nu?

Lumea discuta oameni, nimănui nu îi pasă ce gândeşti, ce simţi ce îţi doreşti.

Puţini mai ştiu să iubească, feminismul distruge relaţiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creaţi de societate, Dumnezeu a fost ucis de Occident.

De ce oare admiram atât de mult haosul Europei vestice?

Noi avem oameni, noi ştim să trăim, noi radem că fugim cu nasu de acasă o săptămână în munţi cu corturile.

Noi ne salutăm cu „Doamne ajută!”

Noi avem un pământ binecuvântat de oasele şi sângele atâtor martiri… De ce s-au sacrificat atâţia romani pt viitorul nostru şi noi fugim ca vitele în Occident?

De ce acceptăm ca Securiştii comunişti să ne conducă în continuare prin politica şi educaţie?

De ce acceptăm ideile occidentale cu braţele deschise?

De ce acceptăm ca bărbaţii noştri să fie carne de tun pt NATO dar nu suntem în stare să ne recuperăm Moldova de peste Prut după atâţia ani de la căderea comunismului?

De ce acceptăm ca în continuare memoria luptătorilor anticomunişti să fie călcată în picioare şi la 22 de ani de la aparenta schimbare a regimului încă nu le sunt recunoscute meritele?

De ce eşti drogată scumpa Românie cu iluzii occidentale?

În Occident unde pleacă bieţii romani să facă o pâine, germanii, francezii, englezii îi tratează ca pe nişte sclavi, fiind roman eşti privit ca o subrasa, în Anglia un non-european are mai multe drepturi şi privilegii doar datorită faptului că a trăit sub dominaţia imperiului pt decenii…

Şi noi românii care avem o ţară superbă, un pământ fertil, plin de zăcăminte, Roşia montană, delta, Carpaţii, Dunărea, Marea Neagră stăm să cerşim şi să ne umilim pt o pâine prin Anglia, Italia şi Spania….

Îmi plânge inima când văd cum sunt trataţi pe pământ străin când acasă la ei puteau mânca din belşug, dacă nu ar fi fost lăcomia hoţilor de la putere… care au vândut țara pe nimic.

VREAU SĂ MĂ ÎNTORC ÎN ROMÂNIA cu toate că nu voi avea niciodată banii pe care i-aş avea lucrând aici. Dar cum spunea tatăl lui Nicolae Steinhardt : vei avea zile frumoase dar nopţile îţi vor fi îngrozitoare.

Omul nu are numai trup de hrănit, mai e şi sufletul. Şi mai distrugătoare este setea şi foamea sufletului îndepărtat de pământ şi de neam decât foamea trupească…

Aşa că români, plecaţi, plecaţi la studii, plecaţi ca să vedeţi în ce hal a ajuns occidentul liberal, plecaţi şi învăţaţi să vă iubiţi ţară şi realizaţi ce frumuseţe aţi lăsat în urmă.

Şi apoi ne vom întoarce cu toţii, valuri valuri, cu şi mai multă forţă şi dorinţa de schimbare, şi după 68 de ani de asuprire, România va fi a românilor din nou, aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Cristiana Maria Mărcuș
(Sursa: rbnpress.info)

5 răspunsuri la „In Occident Dumnezeu a murit !”

 1. Cuvinte si expresii patriotarde ale unei persoane care in mod clar nu este potrivita sa locuiasca intr-o tara vestica deoarece are o gandire mult prea ingusta si este lipsita de experienta vietii reale. Problema este ca datorita vederilor ei inguste uita exact aspectul cel mai important al civilizatiei vestice, si anume ca ai dreptul sa ai propriile convingeri si sa-ti traiesti viata asa cum doresti. Si faptul ca poate de acolo sa scrie aceste lucruri, este un drept castigat, pe care nu il realizeaza.

  Eu unul nu doresc sa-mi traiesc viata asa cum imi impune ea, adica sa interzica avorturile, sa ma oblige sa merg la biserica chiar daca nu simt asta, etc.
  Cu toate acestea, eu nu-mi permit sa fac un master inafara pe banii personali sau ai parintilor, asa cum o face respectiva persoana.
  Realitatea romaneasca traita „cu cortul in vacante” este una, iar realitatea cand primesti salariul de 1500 de lei in mana dupa o luna de munca 10 ore pe zi este cu totul alta. Ramane sa vedem parerea domnisoarei venita din „civilizatia care l-a ucis pe dumnezeu” dupa ce conationalii ei ii vor da dupa o luna de munca banii pe care ii da ea in vest sa isi cumpere farduri. Asta daca cumpara farduri, pt ca e posibil sa vrea sa le interzica, impreuna cu prezervativele. Femeile sa aiba batic in cap, si fara prostii ca doar „gender role-ul” lor e sa stea la cratita si sa faca copii, conform cu viziunea romaneasca traditionala.

  Sau probabil nu va avea problema asta pentru ca mami si tati o sa-i dea bani suficienti si in Romania, deci totul va fi bine si frumos, va merge la biserica si nu va face avorturi, asa cum este firesc (intr-o societate de la 1900).

  Nu suntem in stare sa ne recuperam Moldova de peste Prut? Serios? Cred ca nu are sens sa comentez aceasta prostie. Sa ajutam batranica care nu vrea sa treaca strada? Probabil domnisoara se gandeste la o interventie armata?
  De fapt da, e probabil ceva normal in viziunea unei persoane care considera ca a avea libertatea de a face ce vrei este ceva rau, si ca trebuie impuse „reguli”, si „arse vrajitoarele pe rug”.
  Nu stiu unde se saluta ea cu „doamne ajuta” eu am vazut asta extrem de rar in Romania si doar la persoanele in varsta, si cumva am impresia ca expresia „god bless” exista si in UK.

  „feminismul distruge relaţiile bărbat femeie tot mai mult, gender role este considerat învăţat aşa că nu mai învăţăm copiii de mici să se comporte ca băietei sau fetiţe ci îi lăsăm pe ei să îşi aleagă ce sex vor să aibă, ajungându-se la un nr imens de homosexuali creaţi de societate”

  Homosexualii nu sunt creati de societate, ei au existat mereu. Ma indoiesc ca poti convinge o persoana normala sa devina homosexuala, oricat te-ai chinui. Si in fond care este problema atata timp cat esti fericit asa? Sa inteleg ca pe langa xenofobie domnisoara sufera si de homofobie?

  Per ansamblu o viziune puerila, de copil care vrea in vacanta la mami. O persoana inchistata in convingeri vechi, care nu au dus niciodata omenirea la nimic bun, doar la suferinta, ura si xeonofobie.
  Si da, unele lucruri bune s-au pierdut, dar lucrurile bune castigate sunt atat de multe si de importante, incat nici nu mai conteaza. Multi au incercat sa opreasca progresul, nimeni nu a reusit. (din fericire) Multi au numit progresul regres, si totusi astazi suntem cea mai avansata civilizatie care a calcat pe Terra vreodata.

  Detinem tehnologii si resurse pe care inaintasii nostri nici nu au indraznit sa le viseze. Traim mai bine, mai mult, mai fericiti. Calatorim, construim si zburam in spatiu. Traim intr-o lume fascinanta si in continua schimbare, pentru care nu toti sunt pregatiti. Dar nu mai este timp, omenirea nu mai are timp sa astepte dupa cei ramasi in urma. Totul se misca exponential.
  Sunt mandru sa traiesc in aceste vremuri, si le iubesc asa cum sunt ele. Sunt mandru ca desi sunt cetateanul unei tari mici si neimportante, aceasta a reusit sa faca pasi uriasi in cei 23 de ani de cand este libera. Romania este in fine pe un drum bun, un drum greu si plin de gropi, dar cel putin e un drum in directia in care trebuie.

  1. Ma bucur ca articolul meu a iscat o asemenea reactie. Nu sunt de acord cu unele dintre „criticile” autorului dar profundul sentiment de mandrie romaneasca pe care-l contine acest comentariu m-a facut sa-l accept. Cred ca sunt exagerate interpretarile textului scrisorii dar pentru ca replica se pastreaza in limitele bunei cuviinte consider ca acest punct de vedere este valabil si merita pus in contrapondere cu textul. Este cert, si de aceea am publicat textul ecrisorii, ca civilizatia vestica, sub stindardul libertatilor totale (exista asa ceva sau asta se poate numi anarhie !?) a deraiat in ultima perioada de la matricea „bunelor maniere”, intelegand prin asta un cod moral si etic fara de care societatea omeneasca devine jungla. Cel mai bun exemplu de ce poate fi rezultatul unei astfel de libertati este chiar Romania de astazi. De acord: saltul catre progres este fantastic – nu am de gand sa comentez pentru numai un orb sau un tembel rau intentionat nu poate sa vada sau sa inteleaga acest salt – insa in acelasi timp saltul inapoi in educatie, in morala si etica este la fel de spectaculos, de data asta in sens negativ. Cand spun morala nu ma gandesc neaparat la da sau nu navortului dar ma gandesc la da sau nu crimelor si jafurilor ocrotice de o lege facuta pentru oameni cinstiti si care nu tine seama de faptul ca mai exista si nemernici. Cand spun etica nu ma gandesc la egalitatea propovaduita de comunisti ci la tratarea in societate a valorilor asa cum merita: o societate care nu este construita dupa legile meritocratiei se dezintegreaza incetul cu incetul – iarasi imaginea unei Romanii unde profesorii au salarii mai mici decat gunoierii este elocventa. Contactul cu societatea vestica este la prima vedere extraordinar, este impresionant unde s-a ajuns dpdv al progresului tehnic si asta se simte in toate straturile societatii. La o privire mai atenta, mai ales cand iti petreci mai mult timp „la fata locului” incepi sa vezi lipsa omeniei. Este o societate facuta sa emfazeze progresul tehnic de dragul progresului tehnic fara sa ia inconsiderare niciun aspect al naturii umane. Se invata in scoli si universitati (se invata foarte bine si temeinic, nu ca la noi !!!) numai ce este necesar pentru a te incadra intr-o schema productiva, fara niciun dram de umanitate. Ce-o fi aia umanitate ? Daca nu avem raspunsul inseamna ca suntem deja imbecilizati. Strigatul de deznadejde al acestei studente nu trebuie desconsiderat asa cum se face in comentariu prin elemente vulgare (vezi doamne nu toata lumea are posibilitatea ca parintii sa-i plateasca studiile, sau chestia cu fardurile … ) ci trebuie inteles in ceea ce este el bun, anume expresie a umanitatii in fata cu dezumanizarea. Dumnezeu a murit ! nu inseamna ca fata asta sta cu Biblia in mina cand studiaza genetica sau astronomia ci tocmai ca avand cunostinte la cel mai inalt nivel, capatate intr-o universitate de rang superior, are o intelegere a lui Dumnezeu dincolo de limitele Bibliei. Daca r fi sa iau numai cazul disputei legate de avort ar fi sa observ, fara sa am un parti-pris pro sau contra, ca s-a demonstrat deja stiintific ca momentul in care sunt detectate batai ale inimii la fat, exista deja o „aura” energetica a sufletului, acel fat este deja o fiinta, deci avortul este fara doar si poate o crima in cel mai concret sens al cuvantului. O crima nu este considerata in nniciun cod penal din lume ca un element facultativ: pot sa fac crima sau sa nu o fac pentru ca societatea nu ma judeca in virtutea drepturilor mele de om liber. In rest sa auzim numai de bine. Doamne ajuta ! God bless you !

 2. Eu nu am vrut sa fie un comentariu ofensator la adresa nimanui, pur si simplu mi-am spus parerea. Cunosc societatea vestica, si stiu si plusurile si minusurile. Aceleasi plusuri si minusuri care le va avea in curand si Romania.

  Si mai stiu deasemenea ca oamenii sunt oameni oriunde ar fi ei, in est sau vest. Stiu ca poti fi o persoana rece si rea si in romania si in UK si in America si in China. Sau poti fi o persoana deosebita. Dumnezeu locuieste in oameni, el nu a fost ucis de nimeni. Fiecare din noi il omoara, sau nu, in functile de propriile alegeri.

  Toti suntem diferiti, si oriunde am trai suntem oameni. Si putem face propriile alegeri. Domnisoara nationalista care scrie articolul si care are ca hobby cultura dacilor si costumele populare (lucruri foarte de apreciat dealtfel) a nimerit probabil in compania unor englezi betivi si curvari, si presupun ca lucrul acesta a cam dezgustat-o. Dar nu inteleg de ce crede ca nu exista si englezoaice care se imbraca in weekend in port traditional si merg sa cante din cimpoi sau ce face ea, dar prin Anglia? Doar faptul ca ea nu s-a integrat intre niste oameni cu preocupari foarte diferite de ale ei nu inseamna ca „dumnezeu a fost ucis” in occident.

  Stiu ca iti poti creste copilul prost si in Romania si in America si in UK. Problema este de fapt ca in vest ti se da libertatea de a alege cum sa-ti cresti copilul, si asta e de fapt cel mai important lucru.

  Nu sunt pro avorturi, dar un copil crescut in casa de copii si fara nici o sansa la un viitor este infinit mai trist si mai inuman decat cateva celule moarte care inca nu au constiinta. Eu unul as prefera sa nu ma nasc, decat sa ma nasc fara nici o sansa in viata, dvs ce ziceti? In lumea de azi e f greu sa te descurci cu educatie si familie buna daramite singur si pe cont propriu cu educatia de la casa de copii.

  Cat despre saltul in morala, educatie si etica, despre ce vorbim? Romania sau UK? In UK sunt cele mai bune centre educationale din lume. Iar cat despre morala si etica… capitalismul naste monstri. Cand sunt interese materiale la mijloc apar mereu partile urate ale caracterului uman, iar capitalismul are la baza in primul rand banii. Cu atat mai mult cu cat Romania a copiat capitalismul salbatic din America impletit cu inegalitatea sociala a Americii de Sud.

  Capitalismul in tarile dezvoltate a evoluat pe perioade de sute de ani pe cand capitalismul Romanesc are 20+ ani. Lucrurile se vor aseza in zeci de ani si la noi. Lorzii si gentlemanii care invart azi sute de milioane in Anglia provin probabil din niste oameni care la 1800 bagau cersetori si oameni fara case in manufacturi, ca sa-i sclavageasca in conditii mizere pe banii de masa si casa. Deci de ce va mirati ca bogatii de azi din Romania provin din fosti securisti sau diverse persoane care sa le zicem ca sunt … hmmm… mai putin educate :) In 2-3 generatii, cand odraslele lor vor merge la facultate la Londra, vor reveni sa constituie aici clasele sociale care acum lipsesc (high class-ul adica).

  Romania e cea mai saraca tara din uniunea europeana, si ultima intrata. De ce ar fi deci de mirare ca suntem unde suntem? Lucrurile bune nu se fac peste noapte. Important e ca ceva se intampla, incet dar se intampla. Intentia domnisoarei care scrie articolul este f buna, dar din pct meu de vedere puerila si nefondata pe fapte, ci doar pe vorbe, care sunt bune, dar cam atat.

  1. Multumesc pentru comentariul interesant si echilibrat. Sigur ca publicand aceasta scrisoare materialul respectiv devine obiect de discutie si o oportunitate pentru ca cei doritori sa-si exprime opiniile. Nu vom epuiza nici in acest cadru si nici altundeva subiectul Romania versus occident, mai ales ca traim in chiar miezul problemelor si este destul de greu sa ne obiectivam. Eu cred ca Romania ca teritoriu – e greu sa mai vorbim acum de o natie – a fost dintotdeauna un loc al miracolelor. Daca recent, un fost consilier papal al lui Ioan Paul al II-lea declara ca nu limba romana este latineasca ci latina este romaneasca, nu mai este o surpriza pentru nimeni. Daca se descopera din ce in ce mai des de catre arheologi (englezi si francezi, nu romani !) dovezi ca acest teritoriu a fost populat mult inaintea Summerului si a existat o cultura cel putin la fel de interesanta cu mult inainte, nu mai mira penimeni in afara de noi insine, neincrezatori si dispretuitori cu propria noastra istorie pentru ca suntem programnati astfel, inainte de 89 de o educatie de culoare sovietica, dupa 89 de orice culoare numai cea care ne trebuie NU. Faptul ca situatia principatelor romane (statutul lor) a constituit cel putin o clauza in toate tratatele internationale europene de dupa secolul al XIV-lea arata cat de important este acest teritoriu pentru echilibrul de forte al lumii civilizate, chiar daca parca mereu am fost cu un pas in urma ca civilizatie. Oare ? Nici aceasta sintagma nu pare sa fie adevarata, asa cum nu e nici astazi. Henri Coanda nu este singular. Iar tinerii care castiga an de an olimpiadele de fizica, matematica si informatica nu sunt un miracol in contra valului ci o normalitate pe care parca ne vine greu sa o recunoastem. Complexul de inferioritate indus de educatia „colorata” ne face sa cadem in extrema patriotarda (ce o fi rau in asta !) sau in cea care ne face sa ne dispretuim si sa luam de bune toate mizeriile spuse despre noi si sa nu credem nimic ce pare sa ne emfazeze. E greu sa judeci echilibrat in contextul asta. Inca odata multumesc pentru comentariu.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: