aimi kobayashi – un model

De ce oare in tari ca Japonia si China copii studiaza muzica in loc sa joace fotbal ? De ce oare in tari precum China cei cu bani investesc in arta si in tinere talente in loc sa investeasca in fotbal. Sa fie de vin rasa ? La inceputul secolului XX cam la fel faceau si oamenii cu bani din America si Europa. In China 50 de milioane de copii studiaza pianul. Asta inseamna ca sunt zeci de milioane de familii care au cumparat un pian ! De ce oare am senzatia ca pe undeva modelele oferite de oamenii celebri – de la politicieni, ziaristi, oameni de televiziune – si oamenii puternici, prin forta mintii sau prin forta banului, care influenteaza prin ceea ce fac destinele celorlati, sunt acolo, in Ghina, in Japonia, dar si mai aproape de noi: in Finlanda – de exemplu – unde statul aloca educatiei 17,5% din PIB (in loc de 2% in Romania !!!), aceste modele sunt cele care sunt cheia unei societati care pretuieste valorile, nu numai banul ci si valorile culturale. Cum de am fost atat de narozi sa ne lasam condusi de bisnitari, tradatori de tara, alcoolici, complexati fizic si mental, oameni care, pentru ca sunt tarati, in loc sa ii iubeasca pe ceilalti ii urasc de moarte !?! Cum de nu intelegem ca o natie ce nu pretuieste educatia, cultura, ce nu-si promoveaza valorile, ce nu-si pretuieste talentele, nu are viitor !?! Cum de nu intelegem ca daca ne lasam condusi de tradatori si pradatori existenta insasi a natiei noastre este in pericol !?!
La ultima intrecere la nivel mondial gimnastele noastre au invins categoric pentru ca Bellu s-a intors. Nu s-a intrebat nimeni daca a fost chiar intamplatoare atragerea sa la Cotroceni sau cineva, acolo sus a dorit anihilarea acestui varf de afirmare a natiei romane !!! Am participat in ultimele zile la o manifestare de exceptie organizata de scoala de arhitectura din Bucuresti, care a pozitionat breasla arhitectilor romani acolo unde-i este locul, printre cei mai buni dintre cei mai buni. Felicitari. O sa revin pe acesata tema pentru ca merita.
Deocamdata vreau sa imi marturisesc admiratia deosebita pentru un tanar talent, de exceptie, din lumea muzicii, talent ce provine din Extremul Orient, din Japonia.
Aimi Kobayashi este o pianista – la numai 16 ani !!! – exceptionala. La 5 ani deja concerta si era comparata cu Mozart. Are acum 16 ani impliniti si concerteaza in toata lumea. Am ales un fragment din Concertul nr.2 pentru pian si orchestra al lui Frederik Chopin – partea a doua pentru ca este poate una dintre cele mai frumoase dar si cele mai grele piese scrise vreodata pentru pian. Merita sa-ti sacrifici 10 minute din viata sa o asculti pe Aimi Kobayashi. Studentilor mei le spun numai atat: in spatele acestei reusite stau milioane de ore de munca, cu sacrificii uriase. Cand o vezi pe aceasta micuta domnisoara japoneza cantand iti dai seama insa ca este un botz de om fericit. Auditie placuta !!!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: