Initierea dupa Rene Guenon

Există ignoranţi care-şi imaginează că cineva se poate iniţia el însuşi, ceea ce, într-un fel, e o contradicţie în termeni; uitând, dacă au ştiut-o vreodată, că termenul initium înseamnă „intrare” sau „început” (…). Iniţierea, astfel înţeleasă, este ceea ce toate tradiţiile, în deplin acord, desemnează ca „a doua naştere”; cum ar putea o fiinţă să acţioneze prin ea însăşi înainte de a fi născută? (Rene Guenon Scurtă privire asupra iniţierii, Bucureşti, Ed.Herald, 2008, pag.29)

Dupa intalnirea de la Academie cand s-au comemorat 125 de ani de la nasterea lui Rene Guenon, Augustin Ioan dedica articolul sau de la rubrica 4SPACE din LiterNet.ro unei analize a procesului initiatic, intr-olecatura sistematizatoare a lucrarii lui Rene Guenon Scurtă privire asupra iniţierii, publicată în ediţia princeps în 1946 la Paris (Ed. Les Editions Traditionelles) sub titlul Aperçus sur l’initiation.
Recomand celor interesati de initiere, indiferent la ce nivel si in ce domeniu sa citeasca articolul si, de ce nu ?, incitat de lectura textului foarte bine organizat sa se aventureze in lecturarea studiului de referinta.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: