PATRICK GARTMANN LA „SPIRU”

Conform unei traditii deja instaurate la Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii „Spiru Haret” o noua „figura” a arhitecturii europene va conferentia la Bucuresti, in sala Studio a Universitatii (str,Ion Ghica nr.13, intrarea din str. Doamnei), vineri 12 mai 2011, incepand cu ora 16.30.
Va invitam sa participati la acest eveniment deosebit, tinand cont ca Patrick Gartmann este absolvent al unei facultati de arhitectura dar si al unei facultati de inginerie civila, inceputul carierei sale fiind din acest punct de vedere similar celui al celebrului Santiago Calatrava.

 • Patrick Gartmann, născut în 1968, este inginer civil şi arhitect elveţian. A studiat ingineria civilă la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Coira (HTW), obţinând diploma in 1994. În 1998 obţine diploma în arhitectură, la aceeaşi Universitate. Între 1998 – 2000 este asistentul lui Valerio Olgiati la Facultatea de Arhitectură din cadrul Şcolii Politehnice Federale din Zürich, între 2001 – 2005 este Lector în informatică şi principii constructive la HTW Coira, iar din 2006 este Lector la studiile de Master ale Universităţii de Ştiinţe Aplicate din Lucerna. Din 1998 conduce biroul de inginerie Conzett, Bronzini, Gartmann AG, alaturi de Jürg Conzett si Gianfranco Bronzini.
  Patrick Gartmann are un aport important în lucrările arhitectului Valerio Olgiati, ca inginer şi consultant, încă de la faza concepuală a proiectării. Astfel, de la început, consideraţiile sale structurale şi cunoştinţele despre materiale şi tehnologie îşi fac intrarea în procesul de dezvoltare a proiectului.
  Patrick Gartmann a realizat numeroase proiecte în cadrul firmei pe care o conduce cât şi pe cont propriu, dintre care cele mai recente sunt:
  locuinţe în Zug, cu Valerio Olgiati, 2009 – 2011, Şcoala din Grono (in imagine), 2010 alături de Rafael Zuber, Casa Gartmann, Coira 2003 pentru care a folosit pentru prima oara in situ betonul izolant MISAPOR, Extinderea gării din Berna, 2005, cu Atelier 5.
  http://www.cbg-ing.ch

  2 răspunsuri la „PATRICK GARTMANN LA „SPIRU””

  Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat: