MONARHIA RE-INVIATA

Westminster Abbey, Londra, 29 aprilie 2011.
Aceasta zi va ramane in istorie ca o zi a glorificarii monarhiei, a monarhiei britanice, care prin casatoria ducilor de Cambridge s-a recadentat pe un trend puternic pozitiv, dar si a monarhiei in general, ca forma de exercitare a autoritatii si puterii prin legitimitate de sange.

Foarte multe detalii imi spun ca aceasta casatorie a fost indelung pregatita, contandu-se pe ea ca pe un altoi energetic renascator al casei regale dar totodata, pentru ca familia regala britanica – intelegem acum mai mult decat oricand – este nucleul de putere mondial cel mai important.

Cei doi protagonisti din primul plan al evenimentului, Printul William si Kate Middleton, s-au antrenat ani de zile pentru acest moment, acest nou inceput de istorie: William ca viitor suveran britanic, de cand s-a nascut; Kate Middleton, odata acceptata de casa regala – si sunt convins ca acest fapt s-a petrecut cu 5-6 ani in urma – mai intai verificata si ras-verificata si mai apoi pregatita amanuntit pentru ce avea sa devina de aparatul protocolar si functional al familiei regale.

Nunta s-a petrecut in ziua de nume a viitoarei regine a Marii Britanii, ceea ce spune multe despre importanta pe care ducesa de Cambridge o capatase inainte chiar de incheierea faptica a casatoriei regale.

Importanta data familiei viitoarei regine a fost marcata prin participarea directa in prim plan a surorii ducesei de Cambridge si a fratelui acesteia la ceremonia propriu-zisa.

Dumnezeu iubeste casa regala britanica ! Este clar !
In Saptaman Luminata, in contextul dur al unei crize mondiale din care nimeni nu intrevede o iesire, dupa o perioada in care familia regala a fost confruntata cu efectele considerate dezastruoase ale mariajelor Printului Charles, iata ca William, fiul “printesei inimii”, aratos si tandru, alaturi de o englezoaica din popor, frumoasa si inteligenta se prezinta in fata lumii ca un cuplu perfect, intr-o vizibila complicitate a iubirii, daruind generos unei Mari Britanii dar si lumii intregi, sensul unei noi sperante.

Modul in care poporul britanic s-a indreptat catre Palatul Buckingham pentru a-i aclama pe cei care, mai mult ca sigur, vor fi in curand incoronati ca regele si regina lor, este nu numai o confirmare a faptului ca familia regala britanica este iubita si recunoscuta ca suverana ci a monarhiei ca formula in continuare valabila.

Toti ne-am intrebat daca nu ar fi momentul acum, dupa esecul catastrofal al guvernarilor republicane in Romania, sa revenim la monarhie.
Cum ? In ce fel ? Cand ? Incep sa fie astazi intrebari legitime.

De ce ? Poate pentru ca monarhia este legata de natie dar inainte de orice este legata de tara ca pamant, ca teritoriu. Monarhul se infatiseaza in momentele solemne intotdeuna in haina militara, pentru ca teritoriul este cucerit si aparat cu sabia. Teritoriul nu se negociaza de elene si cocosi prin alcovuri si cotloane imbibate de alcool.

Ducesa de Cambridge a purtat la ceremonia nuptial o diadema cu diamante din colectia de bijuterii a Coroanei. Nu a furat-o din patrimoniul tarii cum fac elenele de pe la noi, ci a fost indreptatita sa poarte acea diadema, nu printr-un act de instrainare ci de reprezentare, pentru faptul ca ea a devenit parte a familiei regale.

Legitimitatea de sange exclude tocmeala, exclude votul, exclude jaful.
Legitimitatea de sange este suverana, unica si incoruptibila.
De aceea, pentru a salva natiunea romana de la alienare, pentru a salva teritoriul Romaniei de la instrainare, de la tocmeala, de la jaf, vom avea nevoie cat de curand de monarhie.

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: