TSUNAMI


De cateva zile privesc inmarmurit dezastrul provocat de Tsunami in Japonia si m-a cuprins o enorma si profunda tristete.
Stiind cate ceva despre asa-numitul proiect HAARP – ceea ce a aparut in presa si intr-o serie de site-uri pe Internet – nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva cutremurul apocaliptic din Haiti, care a ras de pe suprafata pamantului una dintre cele mai sarace tari din lume, nu a fost provocat, ca un fel de repetitive generala pentru acest posibil atac asupra uneia dintre cele mai dezvoltate tari din lumea contemporana. Se stie deja ca in ultimii cinci ani mai mult de 200 de cutremure produse pe mai toate faliile de contact intre placile tectonice din toata lumea aunt aproape identice – adancimea la care s-au produs fiind (concidenta uluitoare !?!) fix 10km.
Poate fi aceasta statistica o dovada ca proiectul HAARP sau altul asemenea lui constituie deja o arma apocaliptica utilizata de niste minti bolnave ?

Dincolo insa de acest mare semn de intrebare nu pot sa nu fac o inevitabila paralela intre ce se intampla acum in Japonia incercata inca o data de un dezastru de dimensiuni planetare si un alt eveniment apocaliptic petrecut la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial cand aceeasi Japinie a primit cadou bomba atomica. ATENTIE !!! Uitam prea usor crima abominabila comisa de americani atunci pentru ca – sa ne amintim – a fost aruncata peste Nagasaki o a doua bomba desi se constatase deja ce prapad produsese o astfel de bomba la Hiroshima oras 100% locuit de civili !!!

Cand s-a petrecut atacul asupra celor doua turnuri gemene din World Trade Center in 11 septembrie am stiut ca a inceput o epoca in care nu vor mai exista limite in ceea ce priveste dimensiunile crimelor impotriva umanitatii. La ce o fi folosit experienta celor doua razboaie mondiale ? La ce bun consacram muzee Holocaustului si altor crime infaptuite de oameni impotriva oamenilor (sa nu uitam crimele impotriva armenilor, impotriva tiganilor, impotriva cambodgienilor, impotriva a zeci de populatii din Africa, impotriva asa-numitilor Piei-Rosii, impotriva oponentilor comunismului, etc. etc. etc.) ?

Dorinta de putere pare sa-l transforme pe om intr-o creatura pentru care calificativul “animal” ar jigni ingtregul regn al animalelor pamantesti. Ce ne face diferiti de alte finite traitoare pe Pamant ? Am fost invatati ca suntem superiori prin faptul ca am fost dotati cu capacitatea de a gandi. Cred ca avem motive sa ne fie rusine pentru ca aceasta capacitate se reduce de atata amar de vreme la conceperea exclusive a unor strategii de dominare asupra semenilor, de control a vietii celorlalti si din ce in ce mai putin aceasta capacitate este utilizata pentru introspectie, pentru autoperfectionare, pentru stimularea creativitatii, pentru a ne purifica prin iubire fata de ceilalti, pentru a ne bucura cu totii de acest dar pe care-l avem – VIATA !!!

Nu pot sa fac abstractie in acelasi timp de faptul ca traiesc si incerc sa ma fac util celorlalti aici unde m-am nascut, intr-o tara pe care multi au socotit-o dintotdeuna un adevarat Paradis.

Nu pot astfel sa nu ma intreb ce forta superioara ne-a blestemat si pe noi, nu numai cu cutremure dar si cu un Tsunami portocaliu care a distrus tara asta si natia din care fac parte in cea mai profunda fiinta a sa.

Nu pot sa nu compar atitudinea sobra si preocupata a oficialitatilor japoneze, oridecateori apar in media, cu prezenta bascalioasa, aroganta si lipsita de cel mai elementar bun simt a oricarui personaj al actualei puteri in Romania.

Nu pot sa nu compar atitudinea demna a japonezilor, aflati in nevoie, care se ajuta intre ei si isi asteapta cu calm ratia de alimente, chiar daca numarul sinistratilor a atins aproape un million, cu disperarea cu care se arunca niste concetateni ai mei sa adune zaharul de pe podeaua unui mall, pentru ca nu au nici cea mai mica certitudine ca se mai gandeste cineva la foamea lor, pentru ca o tara ca a noastra care – dupa spusele ministrului agriculturii – poate hrani 80 milioane locuitori, nu este in stare sa-si asigure cele necesare gurii nici pentru ai sai 16 milioane de romani.

Nu pot sa nu compar acel kilometru de drum refacut inj Japonia sinistrata in numai patru zile (inclusiv pomisorii de pe spatial verde dintre fluxuri) cu cei 10km de autostrada realizati in 4 ani si inaugurati cu fast de guvernul nostru.

Nu pot sa nu compar faptul ca nu s-a inregistrat in Japonia nici-un caz de furt in zonele calamitate, cu cifra mult mediatizata a celor 35% din PIB – ul Romaniei pe care o reprezinta economia la negru.

Nu pot sa nu compar mesajul Imparatului Japoniei catre japonezi, dupa apocalipticului Tsunami produs dupa cutremurul de acum cateva zile – “Nu va dati batuti ! Japonia va supravietui si acestei incercari !” cu mesajele mincinoase ale guvernantilor portocalii dupa aceasta guvernare care a produs un Tsunami mai devastator decat toate razboaiele prin care a trecut Romania in decursul istoriei.

Nu pot sa nu compar sistemul educativ japonez, care a creat societatea in formationala si ceea ce a fost numit “Miracolul Japonez”, sistem ale carui efecte se vad acum, cu ocazia acestui dezastru prin modul in care se comporta fiecare cetatean al Japoniei si fiecare factor responsabil al administratiei cu dezastrul produs de o guvernare incopetenta si criminal iresponsabila in tot ce inseamna serviciu public – sanatate, cultura, educatie.

Daca dupa 1989 am fost mandru ca sunt cetatean al unei natii mandre, trecuta eroic printr-o incercare apocaliptica – comunismul – acum sunt trist si ma simt jignit in fiinta mea cea mai profunda pentru modul in care niste derbedei au ajuns sa dezonoreze tara si natia din care fac parte.

5 răspunsuri la „TSUNAMI”

  1. Mult respect pentru acest articol si ridicarea acestei probleme, armele nevazute, pe care multa lume le desconsidera din start intr un dialog. :-)

  2. As fi zis ca ma bucura comentariul dvs. pentru ca, iata, cineva citeste acest blog. Numai ca nu prea am motive sa fiu bucuros si de aceea am si postat aritcolul.
    „Cainii latra, caravana trece !”.
    La nivel global unii nebuni, ca mine, ingina adevarul, si … HAARP si alte plasmuiri apocaliptice isi fac treaba mai departe, cu cinica nepasare !
    La nivelul spatiului carpato-danubian unii naivi, ca mine, intr-o pornire donchihotesca, striga ceea ce oricine poate vedea cu ochiul liber, si … portocalii jefuiesc si ne badjocoresc mai departe, cu criminala nepasare !

  3. Parerea mea este ca totul se datoreaza distantarii creatiei de Creator. Societatea se departeaza de Dumnezeu – proces inceput cu multi ani in urma, sau dintotdeauna, depinde cum vrem sa privim – si acesta este rezultatul. Noi, cei „revoltati”, putem gasi cai de atac si putem ajunge la a le intelege pe acestea cu ajutor de Sus. Parerea mea este ca s-a ajuns atat de departe!, incat orice minte normala nu-si poate explica cum a putut sa ajunga omul pana aici, la crime oribile, la inversarea valorilor, la o viata neprincipiala si nepasatoare fata de semen, la acordul majoritar privind relele sociale din cauza gandirii falimentare cum ca „lasa sa fie, pe mine nu ma afecteaza!, s.a.m.d. Suntem naivi daca credem ca nu ne afecteaza orice lucru care se intampla cu ceilalti. TOTUL conteaza. Aceasta si arata victoria „lor”, caci au reusit sa divida si sa „creasca” gandiri naive. Treptat-trepat. Dar nu este nici o necunoscuta: cand il lasi sa se manifeste, acesta este RAUL in lume. Si, chiar si asa, se poate trai in aceasta lume sumbra. Cu chitirea privirii catre lucrurile frumoase, cu ajutor de sus. Asa imi gasesc eu, unul, puterea.

  4. Unii ar spune ca raul a ajuns la apogeu odata cu instaurarea cu forta a asa-zisei democratii, in acceptiunea moderna a termenului. Grecii faceau democratie cu conditia existentei sclavilor. Astazi cei care conduc, in fapt, ostilitatile la nivel mondial, se folosesc de democratie (uite ce se intampla acum in tarile arabe) ca sa zdrobeasca elitele cu ajutorul prostimii. Atata timp cat votul unui analfabet este egal cu votul unui academician lumea nu poate sa mearga in directia cea buna. Iar prostirea prostimii se face astazi cu instrumente foarte sofisticate prin media si mai recent prin internet. Milioane de oameni isi pierd timpul si creativitatea indobitocindu-se pe facebook si alte asemenea capcane de tocat timpul. Intr-o lume in care informatia ne covarseste prin complexitate si nimeni nu mai poate sti totul, manipularea prin informatii false sau trunchiate este extrem de usor de facut, mai ales asupra oamenilor needucati, sau educati in sisteme de genul celor cladite cu grija de imbecili ca Funeriu sau Miclea.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: