TEATRUL EUGEN IONESCU EXISTA !


Ca intotdeuna cand mai multe energii pozitive se conjuga in aceeasi directie se produce un eveniment de exceptie.
Clientul (Primaria Municipiului Slatina prin dl.Darius Valcov, primarul urbei), constructorul (firma Avitech Co.) si ceea ce se numea pe vremuri „beneficiarul de dotare”, Fundatia Eugen Ionescu, prin Mihai Lungeanu, proaspatul director al teatrului Eugen Ionescu, regizor, scenograf, scenarist, actor si exceptional manager de proiecte culturale mi-au fost alaturi intr-o colaborare pe care si-o doreste fiecare arhitect pentru a da forma si a finaliza un proiect de exceptie. • Mai mult decat atat, inaugurarea noului stabiliment s-a intamplat intr-o atmosfera minunata, care va ramane probabil in amintirea tuturor celor care au participat de la oficialitati, actori, oameni de cultura si pana la sutele de slatineni care au venit sa-si ia in primire noul centru cultural ca intr-un pelerinaj la un spatiu sacru.


 • Nu exagerez cu nimic pentru ca Eugen Ionescu, al carui bust a fost desvelit cu aceasta ocazie in fata teatrului, a fost si ramane cea mai de seama personalitate nascuta in Slatina, iar slatinenii au avut ocazia sa-si redobandeasca un simbol si totodata sa-si deschida sufletul si mintea pentru un loc unde cultura isi cucereste un spatiu de excelenta.
  Evenimentul s-a desfasurat pe parcursul a doua zile.


 • Vineri la ora 12.00 primarul a infaptuit ritualul taierii panglicii alaturi de Marcel Iures si George Mihaita si de multe alte personalitati de seama ale lumii teatrului si in general ale culturii romanesti. Publicul slatinean venit in numar impresionant de mare sa asiste la deschidere a cucerit imediat spatiile – cafeneau ligterara, foyerul si expozitia cu fotografii si caricaturi ale lui Eugen Ionescu, salile de cinema si sala de teatru dar si spatiile anexa, cabinele de actori, camerele de hotel p-entru actori, culisele – intr-o procesiune care m-a covarsit.

 • Mi-am dat seama ca incepand de acum, noul nascut nu imi mai apartine si nu numai ca isi in cepe viata pe cont propriu, dar este adoptat cu inima deschisa de comunitate.


 • Vineri la ora 15.00 – conferinta de presa. Am avut ocazia sa dezvalui nu numai istoria edificarii noului centru cultural dar sa prezint elementele tehnice, multe dintre ele avand caracter de unicat in Romania, si mai ales gandirea polivalenta a tuturor spatiilor pentru o utilizare cat mai eficienta atat a salilor de spectacol cat si a spatiilor de acces – foyer, cafenea, holuri.


 • Vineri la ora 17.00 – primul spectacol FANTASTIC !!!
  o trupa de balet multinationala (balerini din Japonia, SUA, Irlanda) pe o coregrafie romaneasca exceptionala, interpretand o suita de 3 piese din repertoriul ionescian (Lectia, Scaunele si Rinocerii) pe un fond sonor imbinand intr-o maniera mai mult decat fericita muzica preclasica franceza cu jazzul contemporan.
  Succes fulminant. Minute in sir s-a aplaudat si s-a scandat BRAVO. Nici nu se putea imagina un inceput mai inspirat.

 • Sambata la ora 11.00 – colocviu „Eugene Ionesco en miettes” cu participarea maestrului Ion Lucian, a graficianului Dan Cioca, dramaturgului Matei Visniek, actritei Sanda Toma, alaturi de cei care au contribuit la punerea in scena a evenuimentului, Mihai Lungeanu si Florica Ichim.


 • Momente superbe de evocare a personalitatii lui Eugen Ionescu. Asa cum am remarcat in interventia mea „timpul parca statuse in loc pentru ca acea mica farama de divinitate ce se afla in fiecare din noi sa intre in comunicare cu ceilalti si cu spiritul lui Eugen Ionescu care cu siguranta s-a aflat atunci, acolo, printre noi”.

  Sambata la ora 17.00 – lansarea romanului „Domnul K eliberat”al lui Matei Visniek care si-a prezentat cartea si a oferit autografe.


 • Sambata la ora 18.00 – prima premiera a noului teatru: Piesa „Trei nopti cu Madiox” a lui Matei Visniek in interpretarea trupei locale in regia si montarea lui Mihai Lungeanu. Din nou un mare succes si o confirmare a excelentelor calitati ale spatiului scenic si dotarilor teatrului.

  Lansez pe aceasta cale o invitatie din partea mea si a lui Mihai Lungeanu, directorul teatrului.
  „Veniti la teatru la Slatina !”
  Teatrul Eugen Ionescu EXISTA !!!

  2 răspunsuri la „TEATRUL EUGEN IONESCU EXISTA !”

  Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat: