From JUDGEMENT to ILLUMINATION

Sesizez in ultima vreme o inasprire a relatiilor intre oameni. Devenim mai violenti in reactii, comportament si limbaj. Ne radicalizam uitand se pare ca daca am ales sa traim in societate atunci trebuie sa o acceptam si nu sa incercam sa ii impunem regulile ce ni se par noua convenabile ca pe o dogma. In cele cateva randuri pe care le reproduc dintr-o invatatura straveche gasim calea spre pacea interioara:

 • NOT JUDGING LEADS TO CLARITY…
  CLARITY LEADS TO DISCERNMENT…
  DISCERNMENT LEADS TO WISDOM…
  WISDOM LEADS TO LOVE…
  LOVE LEADS TO THAT PEACE THAT PASSETH UNDERSTANDING…
  THE PEACE THAT PASSETH UNDERSTANDING LEADS TO LIVING IN A STATE OF GRACE!

  4 răspunsuri la „From JUDGEMENT to ILLUMINATION”

   1. Ma bucura comentariul tau. Ai dreptate. Cei mai multi au mintea incetosata si privirea opaca. Putini sunt cei care cunosc lumina. Important este ca acesti oameni sa emane pace, echilibru si buna masura.

  1. asa este. simt o perioada de rascruce, ca un punct de inflexiune. tot ceea ce se petrece in jurul nostru nu este intamplator. cred ca este un mare test pentru fiecare om. cred ca a venit momentul sa incepem sa reflectam asupra a tot ceea ce ni se intampla (bun sau rau) si sa invatam. legea ”cauza-efect” se aplica inevitabil tot timpul…si este mai mult decat important ca suntem cauza efectelor noastre. cand oamenii vor stii ca raul din jurul lor nu se datoreaza decat propriilor frustrari, atunci se vor indrepta spre calea cea buna….

  2. Prea mult ne cautam implinirea in cei din jurul nostru, in loc sa o cautam in propria noastra desavarsire. Caragiale, mare nostru Caragiale, a prins adevarul asta in „Conu Leonida fata cu reactiunea”. Barfa, carcoteala, comentariile de prisos asupra unor fapte si evenimente fara nicio relevanta sunt boala ce a cuprins lumea si mai ales societatea damboviteana. Trebuie sa intelegem ca nu putem salva de mediocritate decat cautand perfectiunea si nimic nu ne poate impiedica sa o gasim pentru ca desavarsirea se afla in noi, in fiecare dintre noi. Trebuie numai sa deschidem ochii, ochii launtrului si sa privim lumina din noi.

  Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat: