Inaugurare teatru Eugen Ionescu

Primaria din Municipiul Slatina impreuna cu Fundatia Eugen Ionescu organizeaza in zilele de 26-27 noiembrie inaugurarea noului teatru din Slatina care va purta numele celui mai de seama slatinean – dramaturgul Eugen Ionescu. Fostul cinematograf Alutus, din centrul orasului a capatat o noua haina si o noua destinatie, mult mai generoasa, devenind Centrul Cultural Eugen Ionescu, cuprinzand o sala de teatru de 200 locuri, doua sali de cinema de 45 locuri, o expozitie si o cafenea literara ce poarta numele uneia din piesele celebrului dramaturg – Scaunele.

 • In prima seara noua sala de teatru va primi o piesa a lui Matei Visniek, in regia proaspatului director Mihai Lungeanu, urmand ca in cea de-a doua seara sa fie gazduit spectacolul de balet montat la teatrul din Sibiu de o trupa japoneza, pe un libret alcatuit din 3 dintre piesele lui Eugen Ionescu.
  Sunt invitati mari actori – Olga Tudorache, Radu Beligan – cunoscuti regizori si directori de teatru, reprezentanti ai cinematografiei si arhitecti.
  Doresc sa multumesc pe aceasta cale antreprenorului general – Avitech Co – care a facut eforturi deosebite pentru a duce la bun sfarsit o lucrare grea si oficialitatilor slatinene pentru sprijinul de suflet pe care mi l-au acordat. Multumesc Silvio Vitenstein. Multumesc Dan Dragomir si mai ales multumesc George pentru rabdarea cu care ati incercat sa-mi satisfaceti toate pretentiile. In ciuda unor sincope inerente intervenite mai ales datorita lipsei de experienta a constructorului in astfel de lucrari rezultatul final seamana destul de mult cu ceea ce am dorit sa fie acest proiect.

  5 răspunsuri la „Inaugurare teatru Eugen Ionescu”

  1. Perfect! Inca un proiect dus la bun sfarsit. ..important este si faptul ca o cladire publica a fost revitalizata si nu lasata in paragina si/sau construita alta undeva la iesirea din oras sau stiu eu pe unde alte locuri demolate alte cladiri etc… Un prin pas pentru trezirea autoritatilor si un exemplu clar ca DA se poate.

   1. Chiar nu am aceasta informatie. Din cate stiu exista un administrator al Centrului Cultural din partea primariei care probabil se ocupa de eventualele contracte incheiate cu difuzorii de filme. Nu stiu daca s-a incheiat vreun contract. Am vazut numai ca deja cafeneaua are un gestionar foarte bine organizat. Presupun ca pentru a rentabiliza afacerea se va demara repede o colaborare pentru exploatarea celor doua cinematografe. Cat este fierul cald.

  2. hi I was fortunate to discover your subject in google
   your post is excellent
   I get a lot in your theme really thanks very much
   btw the theme of you site is really terrific
   where can find it

  Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat: