SCOALA DE VARA SPANIA 2010

Inauguram in acest an Scoala de Vara, ARHIPROFESOR pentru studentii Facultatii de Arhitectura din cadrul Universitatii Spiru Haret. Avand ca subiecte de baza (1) Arhitectura conteporana in context istoric si (2) Compozitia fatadelor in arhitectura, Scoala de Vara isi propune sa ofere studentilor cunostinte complementare celor acumulate la cursul de teorie a arhitecturii intr-o formula inedita: „un traseu cultural arhi-turistic”.


 • Vom studia pe langa celebrele monumente de arhitectura spaniola, inclusiv lucrarile lui Antoni Gaudi, lucrari ale unor mari arhitecti contemporani spanioli – Rafael Moneo, Ricardo Boffil, Arthuro Martorell, Bohigas, Josep Llinas, Mansilla + Tunon, Josel Lluis Mateo, Eduardo Arroyo, Calatrava, Carlos Ferrater – si lucrari ale unor arhitecti celebri care au construit in Spania – Frank Gehry, Zaha Hadid, Alvaro Siza, Foreign Office si multi altii. Calatoria noastra in lumea arhitecturii spaniole este facuta pentru arhitecti si parcurge locuri pe care turistul obisnuit nici nu si le poate imagina.


  In avanpremiera anunt timingul traseului ce se desfasoara pe parcursul a 21 zile:
  (1) Bucuresti – Budapesta
  (2) Budapesta – Viena – Padova
  (3) Padova – Venezia – Riviera Ligurica
  (4) Riviera Ligurica – Monte Carlo – Nisa – Barcelona
  (5) Barcelona – PRIMA ZI DE CURS
  (6) Barcelona – A DOUA ZI DE CURS
  (7) Barcelona – Zaragoza – Logrono – Pamplona
  (8) Pamplona – San Sebastian – Bilbao – Santander
  (9) Santander – Leon
  (10) Leon – Oviedo – Santiago de Compostella
  (11) Santiago de Compostella – Lugo – Zamora – Salamanca
  (12) Salamanca – Avila – Segovia – Madrid
  (13) Madrid – A TREIA ZI DE CURS
  (14) Madrid (optional excursie Toledo) – A PATRA ZI DE CURS
  (15) Madrid – Murcia
  (16) Murcia – Calpe – Alicante – Valencia
  (17) Valencia – Tarragona – Barcelona – Andorra
  (18) Andorra – Figueres – Avignon – Annecy-Anemasse
  (19) Annecy-Anemasse – Geneva – Berna – Zurich – Innsbruck
  (20) Innsbruck – Budapesta
  (21) Budapesta – Bucuresti

  In cursul zilei de luni 07.06.2010 se vor afisa toate detaliile la avizierele facultatii. Pretul este 549 Euro/persoana pentru studentii facultatii. Pretul nu include costul meselor, asigurarea medicala si excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice. Deplasarea se face cu autocarul 3* clasificat pentru turism. Cazarea se face in hoteluri de tineret si campusuri universitare in camere multibed. Plecarea in data de 07 august 2010. Plata avansului de 200 EUR pana cel mai tarziu in data de 31 iunie 2010. Plata integrala pana cel mai tarziu in data de 15 iulie 2010.

  Reclame
 • Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

  Comentarii

  • Student  On 6 iunie 2010 at 4:11 pm

   buna ziua.pana cand se pot preda referatele la teorie?

  • arhiprofesor  On 6 iunie 2010 at 6:16 pm

   este scris de mai multe ori pe acest blog. 07.06.2010 ra 24.00

  • Student  On 6 iunie 2010 at 6:33 pm

   NU mai poate preda pana pe data de inainte cu o sapt de la data examenului?

  • arhiprofesor  On 6 iunie 2010 at 9:17 pm

   Ultima zi de predare este 07.06.2010 ora 24.00, nici-o secunda in plus. Cine nu are cele 3 lucrari predate nu intra la test si deci pierde examenul. Nici vorba de amanare.

  • L.S.  On 7 iunie 2010 at 2:29 am

   aceasta „scoala de vara” tine loc de practica? putem aduce un insotitor din afara facultatii? daca da, ce pret? deoarece vad specificat „pentru studentii facultatii”.
   multumesc

  • arhiprofesor  On 7 iunie 2010 at 5:58 am

   Am negociat cu decanatul in sensul echivalarii practicii, dat fiind faptul ca la sfarsit se va preda de catre fiecare student un dosar de practica. Sunt acceptati insotitori sub rezerva faptului ca studentii au prioritate. Daca sunt ocupate cele 40 de locuri din autocar de catre studenti exista 8 locuri disponibile pentru insotitori. Trebuie stiut ca exista posibilitatea asigurarii dormitului in camere duble cu un spor de pret de 100 Euro pe global/persoana.

  • Stef  On 7 iunie 2010 at 2:29 pm

   pentru inscriere trebuie sa va dam mail dumneavoastra sau exista liste la secretariat?

  • Student  On 7 iunie 2010 at 7:54 pm

   Buna seara!In legatura cu refereatele,Trebuie sa formulam pareri obiective sau formulari orientate spre ce am inteles noi,studentii, de la Dvs.?

   • arhiprofesor  On 7 iunie 2010 at 8:13 pm

    La fiecare dintre subiecte v-am cerut sa explicitati notiunile invatate la curs (principiile Gestalt, tipuri de ambiguitate/complexitate, principiile compozitiei (ordonarii)) cu cate un exemplu (la lucrarea 3 – 2 exemple) care, dupa opinia voastra, ilustreaza la lucrari executate (in tara sau in alte tari) aceste notiuni. O simpla fotografie nu este suficienta: este necesar sa explicati la fecare exemplu de ce l-ati ales, adica prin ce elemente exemplul ales se inscrie in categoria respectiva. Nu este foarte complicat. Te rog sa citesti cu atentie pagina „conditii de promovare”.

  • robert  On 7 iunie 2010 at 9:20 pm

   In cazul in care nu pot merge in aplicatia din Spania, in ce va consta practica si in ce perioada se va desfasura?

   • arhiprofesor  On 7 iunie 2010 at 9:57 pm

    Nu este obligatoriu sa mergi in Spania !!!! Am cerut fiecarui profesor din anul I sa propuna teme pentru practica. Vor fi afisate la avizier. Fiecare student poate opta pentru ce-l intereseaza. Inscrierile se vor face la secretariat. Propunerea mea este un studiu de elemente-goluri / ferestre si portaluri de intrare la cladiri din Bucuresti sau din orasul in care locuiti (va trebui sa-mi spuneti despre ce oras este vorba ca sa fiu de acord – de exemplu Oradea, Arad, Timisoara, BRasov. Sibiu, sunt excelente pentru acest tip de studiu). Fiecare student va alege 5 exemple pe care le va fotografia (ortogonal alb-negru) si va desena in tus sau digital dupa fotografie la scara (este un fel de releveu).

  • robert  On 7 iunie 2010 at 11:29 pm

   Multumesc frumos pentru detalii. Sper totusi sa-mi rezolv celelalte probleme din program pentru a putea veni in aplicatie pentru ca traseul este destul de complex si incitant.

  • ciupa mihai  On 8 iunie 2010 at 12:17 pm

   buna ziua.sunt student in anul I la gr.108 si am vazut ca nu am nota afisata pe site la proiectul nr.5,desi am predat ambele etape….nu stiu ce s-a intamplat(CIUPA MIHAI DAVID GR 108)

   • arhiprofesor  On 8 iunie 2010 at 5:25 pm

    Regret. Trebuie sa iei legatura cu dna. prof. Doina Chisu si sa o inrebi de ce nu ai nota trecuta in lsta de note la axonometrie. La proiect ai nota 9. In catalog se trece media ponderata si neavand nota a doua nu am avut cu ce sa fac media.

  • LS  On 9 iunie 2010 at 3:49 pm

   deci pentru o camera de doua persoane (eu si un insotitor) vom plati 649 Euro de persoana, nu? iar avanul de 200 Euro pana pe 20 iunie trebuie dat si pentru mine si pentru insotitor? pentru ca ati spus ca in ocuparea locurilor au prioritate elevii facultatii, iar eu fara insotitor nu as prea merge… deci cum as putea avea certitudinea ca daca eu dau avansul, se gaseste un loc si pentru el? multumesc

  • arhiprofesor  On 9 iunie 2010 at 5:25 pm

   Ai inteles perfect. Pentru loc in camera de doua persoane se achita in plus de persoana cate 100 Euro (pentru toate cele douazeci de nopti, nu pentru fiecare noapte). Avansul este 30% deci in acest caz 250 Euro. Avansul se da pentru fiecare inscris. Ne va face placere sa-l scolim si pe insotitor. Te asigur ca va fi loc si pentru el. In fapt deplasarea se face cu minim 40 de locuri ocupate in autocar dar sunt 48 de locuri. Pentru a achita avansul si a-mi da cate o copie dupa buletin si pasaport trebuie sa stabilim (via e-mail) ziua si ora cand sa ne intalnim la facultate.
   Sper ca este OK pentru tine.

  • ciupa  On 14 iunie 2010 at 11:26 am

   buna ziua.in legatura cu proiectul nr 5,am vorbit cu dna.prof. Doina Chisu si am notele de la ambele etape in liste.Doamna prof. a spus ca o sa va contacteze in legatura cu absenta notei mele de la proiect,din etapa a doua…as vrea sa stiu daca s-a remediat situatia si daca am nota finala de la proiect iin catalog(CIUPA MIHAI DAVID GR.108).Va multumesc

  • andrei petru  On 17 iunie 2010 at 11:04 am

   buna ziua. din pacate am vazut destul de tarziu anuntul despre scoala de vara si as dori sa stiu care sunt sansele sa ma inscriu avand in vedere ca nu sunt sigur daca voi putea achita avansul pana pe 20 iunie.(cu siguranta il voi avea pana la sfarsitul lunii iunie.) in eventualitatea in care nu se ocupa numarul de locuri se mai pot inscrie persoane si dupa data de 20?
   va multumesc.

   • arhiprofesor  On 18 iunie 2010 at 2:49 pm

    @ Andrei Petru. Cred ca vor mai fi locuri. Fa tot posibilul sa te grabesti totusi. Lucram cu o agentie de turism care are niste conditii contractuale precise referitor la plati.

  • Stefana  On 21 iunie 2010 at 2:30 pm

   Buna ziua. Dl profesor, astazi la examen ati spus sa va trimit un forward la mailul p care vi l-am trimis cu proiectele. eu le-am trimis la aceasta adresa de mail, danagent1@gmail.com, asa mi-a spus un coleg ca trebuie. poate asta sa fii gresit? o sa vi le trimit la aceeasi adresa ca sa le vedeti.

   Popa Stefana, gr 103

  • Stefana  On 16 iulie 2010 at 3:00 pm

   Buna ziua! Dl profesor, as vrea sa stiu cum as putea lua legatura cu ceilalti participanti la Scoala de vara, pentru ca nu cunosc pe nimeni si-as vrea sa rezolv asta inainte sa plecam.

  • arhiprofesor  On 16 iulie 2010 at 6:02 pm

   Vom organiza repede o intalnire pentru ca trebuie stabilit si cum se repartizeaza echipele pe camere la cazare. Va anunt pe toti.

  Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat asta: