„Ion Mincu” la raport

In ziua de 12 mai 2010 Universitatea de Arhitectura „Ion Mincu” din Bucuresti a inaugurat o expozitie de proiecte exemplare realizate de studentii facultatii de arhitectura in ultimii doi ani. • Cu aceasta ocazie au fost invitati arhitecti bucuresteni, reprezentand firmele de proiectare cele mai importante dar si organizatiile profesionale (OAR. UAR, RUR) si administratia locala (arhitectul sef al Municipiului Bucuresti) si centrala (Directia de Urbanism din cadrul Ministerului Dezvoltarii). Conducerea Universitatii a facut o ampla prezentare a realizarilor din ultimii ani, in special in directia deschiderii catre o recunoastere cat mai solida pe plan international, precum si orientarea de viitor a universitatii. Se doreste astfel initierea unui dialog cu breasla din care sa rezulte o mai buna acordare a invatamantului de arhitectura cu cerintele concrete ale pietii interne si, de ce nu ?, a celei externe. Urmeaza ca pe data de 19 mai 2020 sa fie organizata o a doua intalnire similara, cu care ocazie se asteapta un raspuns din partea arhitectilor, inclusiv sub forma unui chestionar ce a fost inmanat tuturor invitatilor.


 • Expozitia insa este interesanta prin ea insasi, ilustrand foarte bine orientarea invatamantului de arhitectura bucurestean pe doua directii importante: activitatea in cadrul atelierelor de proiectare si studiul formei / reprezentari.
  Invit cadrele didactice si studentii facultatii de arhitectura din cadrul Universitatii „Spiru Haret” sa parcurga aceasta expozitie ce poate constitui un schimb de experienta extrem de util in contextul eforturilor noastre de ridicare a nivelului invatamantului in facultatea noastra.

 • Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat: