Ueli Brauen + Doris Waelchli La Spiru

A devenit, iata deja, o traditie la Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Spiru Haret din Bucuresti, invitarea unor arhitecti de seama pentru a conferentia si a dialoga cu studentii nostri. De data aceasta, joi 13 mai 2010, la ora 17.00, in Sala Studio din str.Ion Ghica nr.13 (intrarea prin str.Doamnei) invitatii sunt arhitectii elvetieni Ueli Brauen si Doris Waelchli.


UELI BRAUEN
Nascut la Aarberg in 1954, avand diploma de arhitect (Ecole Polytechnique federale de Lausanne – 1988) si de inginer civil (Ecole d’Ingenieurs de Burgdorf – 1976)
DORIS WAELCHLI, nascuta la Huttwil in 1963, arhitecta (Ecole Polytechnique federale de Lausanne – 1988)
Cei doi au infiintat biroul Brauen+Walchli in 1990.
Printre proiectele lor cele mai importante se numara: ambasadele Elvetiei de la La Paz si Praga, Centrul sportiv Champs de la Joux – Stecroix, Sediul scolii de la Drize – Geneva, Noul sediu al Uniunii Interparlamentare – Geneva, Centrul multifunctional al Comitetului Olimpic International – Lausanne, Podul Langensand – Lucerna, Parking du centre – Lausanne.


 • Impreuna au condus ateliere de proiectare la University of Pennsylvania – Philadelphia, Ecole d’Architecture de Strasbourg, Academia di Mendrisio, Ecole d’Architecture de Nancy, Ecole Polytechnique Federale de Zurich.
  Sunt laureati ai premiilor:
  Trophee Olympique en temoignage de la reconnaissance du CIO pour la construction du centre multifunctionnel a Lausanne, 2008; Best of Solar prize, 2004; Distinction culturelle de la Mairie de La Paz; European Parking Award, 2003; ATU Prix, distinction Vaudoise d’Architecture, 2000; Prix Europa Nostra, 1999; Prix Solaire, 1998.

  Un răspuns la „Ueli Brauen + Doris Waelchli La Spiru”

  1. am fost la prezentare si mi-a placut mult. Foarte interesante proiectele lor !
   Multumesc pentru informatia despre aceasta prezentare.

  Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat: