Elia Zenghelis la Spiru

 • In cadrul ciclului de conferinte tematice pe care le organizeaza Universitatea Spiru Haret – Facultatea de Arhitectura, vom avea placerea sa-l audiem pe Elia Zenghelis in data de 6 mai 2010, ora 17.00 in Sala Studio de la Parterul Cladirii Facultatii din Bucuresti, str.Ion Ghica nr.13 (intrarea prin str.Doamnei).
  Tema conferintei: „Parcul Urban ca Arhetip”. • Nascut in 1937 la Atena, Grecia, Elia Zenghelis, arhitect si profesor, a studiat arhitectura la Architectural Association School of Architecture, Londra, obtinand diploma in 1961. Din 1961 pana in 1971 a lucrat cu Douglas Stephen and Partners in Londra, fiind in acelasi timp (din 1963) asistent la Architectural Association sub directia lui Hermann Senkowsky. Zenghelis devine unul dintre profesorii proeminenti ai scolii londoneze introducand avant-gardismul radical in programa de studiu.
  Zenghelis obtine recunoasterea internationala impreuna cu biroul Office for Metropolitan Architecture (OMA), pe care-l infiinteaza impreuna cu sotia sa Zoe Zenghelis si cuplul Rem Koolhaas (fostul sau student) si Madelon Vriesendorp.
  Printre lucrarile OMA la care a participat se numara: extinderea parlamentului plandez, haga 1978; lutzow-strasse, IBA Berlin, 1981; parcul La Vilette, Paris, 1982; Checkpoint Charlie housing, IBA Berlin, 1990.
  In 2000 Elia Zenghelis a primit premiul Annie Spink pentru excelenta in educatie din partea Royal Institute of British Architects. A predat si preda la Academia di Architettura di Mendrisio, Hochschule Liechtenstein Vaduz, Berlage Institute Rotterdam.

  Un răspuns la „Elia Zenghelis la Spiru”

  1. Am fost surprins de faptul ca cei care au organizat aceasta conferinta au pierdut din vedere faptul ca era necesar sa pastreze in primele randuri cateva locuri pentru profesorii invitati cu doua ore inainte la o posibila discutie „private” cu invitatul. Dupa ce am asteptat cele doua ore in zadar deoarece invitatul a sosit cu numai 10 minute inainte de ora de incepere a conferintei, am gasit sala ocupata „full” de cei peste 400 de studenti veniti atat de la Spiru cat si de la Mincu. Cum nu cred ca este normal ca un profesor sa ia locul unui student, am parasit sala deoarece nu as fi putut sta in picioare cele 3 ore cat urma sa tina conferinta. Asadar daca va mai exista o conferinta a dlui Zenghelis, ma gandesc serios sa vin de dimineata, eventual cu cafea si sandwich-uri sa-mi ocup locul.

  Lasă un răspuns

  Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  %d blogeri au apreciat: